6 Δεκεμβρίου 2020

Στη Βουλή φέρνει ο Άδωνις τη χρήση ληγμένων χημικών στο συλλαλητήριο

Στη Βουλή πάει ο Άδωνις Γεωργιάδης το θέμα με την αδικαιολόγητη και αντιδημοκρατική, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση με επικίνδυνες χημικές ουσίες εναντίον πολιτών στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας αναφορικά με το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη και αντιδημοκρατική επίθεση με επικίνδυνες χημικές ουσίες εναντίον των πολιτών.

Αναλυτικά η ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Υγείας

ΘΕΜΑ: Αναφορικά με την αδικαιολόγητη και αντιδημοκρατική επίθεση με επικίνδυνες χημικές ουσίες εναντίον πολιτών στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Η επιλεκτική ευαισθησία της Κυβέρνησης για το ποιος μπορεί να απολαμβάνει ελεύθερα τα δικαιώματά του μάς έφερε αντιμέτωπους με μια αντιφατική πραγματικότητα: ένας καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια εκτελεστής της 17Ν να απολαμβάνει τη βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας και οικογένειες με μικρά παιδιά που διαδηλώνουν ειρηνικά στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία να δέχονται αδικαιολόγητη και αντιδημοκρατική επίθεση με επικίνδυνες χημικές ουσίες. Αιδώς Αργείοι!

Συνεπώς, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Αφού σύμφωνα με την παραδοχή της ΕΛΑΣ επρόκειτο για μεμονωμένες ομάδες ατόμων που δημιούργησαν ένταση, με ποιο σκεπτικό έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών αδιακρίτως εις βάρος των διαδηλωτών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά και ηλικιωμένους.

Αν συμφωνεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ ότι χρησιμοποιήθηκαν «ενδεδειγμένα μέσα απώθησης». Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε ληγμένα χημικά, άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Αν η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας γνώριζε και σε επέκταση αν συμφώνησε με τη χρήση των συγκεκριμένων επικίνδυνων χημικών ουσιών.Πολιτική