Πολιτική

Στη Βουλή οι δικογραφίες κατά υπουργών ΣΥΡΙΖΑ για «Καλογρίτσα» και «Folli – Follie»

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες οι δικογραφίες κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποθέσεις «Καλογρίτσα» και «Folli Follie».

Ο φάκελος «Καλογρίτσα» περιλαμβάνει τις μηνύσεις του γνωστού εργολάβου με τις καταγγελίες κατά του κ. Νίκου Παππά. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι μηνυτήριες αναφορές συνοδεύονται από πλήθος e-mail με «καυτό» περιεχόμενο ενώ ο συνολικός φάκελος συνοδεύεται από το παραπεμπτικό του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου ο οποίος μεταξύ άλλων υπογραμμίζει για τν κ. Παππά «.από τη μήνυση της εταιρείας Τοξότης του Χρ.Καλογρίτσα προκύπτουν στοιχεία τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων φερομένων ως τελεσθέντων κατά την περίοδο που ο συγκεκριμένος είχε την ιδιότητα του υπουργού” και εστάλη στη Βουλή άνευ αξιολόγησης προς τη Βουλή για τα περαιτέρω.

Η δικογραφία για την υπόθεση της Folli – Follie αφορά τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση και Αλέκο Φλαμπουράρη ενώ διαφορετικό αίτημα θα διαβιβαστεί για τον κ. Σταύρο Αραχωβίτη κωθώς η δική του υπόθεση θα ακολουθήσει την διαδικασία άρσης βουλευτικής ασυλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα τα κόμματα θα λάβουν γνώση του περιεχομένου των δικογραφιών προκειμένου να κρίνουν αν συντρέχουν λόγοι περαιτέρω διερεύνησης είτε με σύσταση εξεταστικής επιτροπής ή με συγκρότηση προανακριτικής.

Πάντως, οι σχετικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν σχετικά άμεσα καθώς για τις δύο υποθέσεις υπάρχει κίνδυνος παραγραφής. Η αποσβεστική προθεσμία λήγει το ερχόμενο φθινόπωρο εκτός και αν η κυβέρνηση αποφασίσει να συγκροτήσει θερινά τμήματα οπότε η παραγραφή θα έρθει νωρίτερα.

Να σημειωθεί ότι πηγές της πλειοψηφίας υπογραμμίζουν ότι οι όποιες αποφάσεις θα καθοριστούν αποκλειστικά από το περιεχόμενο των δικογραφιών

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική