Πολιτική

Στίγκας στο Εκλογοδικείο: Δεν θα δεχόμουν ποτέ να είμαι αχυράνθρωπος του οποιοδήποτε

«Δεν θα δεχόμουν ποτέ να είμαι αχυράνθρωπος του οποιοδήποτε» ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλης Στίγκας στο Εκλογοδικείο το οποίο απασχόλησαν οι ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου.

Το Εκλογοδικείο συνήλθε στην πρώτη συνεδρίασή του μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, υπό την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Γωεργίου Χριστοδουλέα, όπως και της πρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρίας Ντούνη.

Η είσοδος του εθνικιστικού κόμματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή, στο οποίο υποκρυπτόμενος αρχηγός ή, αν μη τι άλλο, ηγετικός παράγοντας φέρεται να είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, «τρόφιμος» των φυλακών Δομοκού, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής», προκάλεσε ένα ντόμινο ενστάσεων στο Εκλογοδικείο.

Το κόμμα «Σπαρτιάτες», το οποίο ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» στήριξε προεκλογικά, κατάφερε να περάσει από τις συμπληγάδες των 10 αρεοπαγιτών του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, με αποτέλεσμα την συμμετοχή του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και την είσοδό του στη Βουλή. Το ποσοστό που έλαβαν οι «Σπαρτιάτες» ανήλθε σε 4,63% (ψήφοι 241.633) και οι έδρες που κατέλαβαν είναι 12.

Για τις αποφάσεις του Εκλογοδικείου που θα εκδοθούν και αφορούν το κόμμα των Σπαρτιατών, ακούγονται πολλά σενάρια, όπως η επανάληψη των εκλογών στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες, η έξοδός τους από την Βουλή και η ανακατανομή των εδρών, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προδικάσει κάποιος την κρίση των δικαστών και ειδικά όταν έχει κριθεί από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου η νομιμότητα συμμετοχής των κομμάτων στις περασμένες βουλευτικές εκλογές.

Η πρώτη ένσταση που συζητήθηκε ήταν του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου. Εισηγήτρια στην υπόθεση ήταν η αρεοπαγίτης Παναγιώτα Γκουδή- Νινέ.

Ο ενιστάμενος υποστήριξε ότι υπήρξε νόθευση της λαϊκής βούλησης καθώς οι Σπαρτιάτες υποστηρίχθηκαν από τον Ηλία Κασιδιάρη και μάλιστα ο αρχηγός των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας τον ευχαρίστησε δημόσια μετά τις εκλογές.

Ο κ. Στίγκας τόνισε ότι δεν θα δεχόταν ποτέ να είναι αχυράνθρωπος του οποιοδήποτε και ότι δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με παρακρατική οργάνωση, αλλά ούτε έχει ποτέ συμπράξει με τον Γιάννη Λαγό.

Ακόμη, επανέλαβε ότι δεν έχει τη παραμικρή επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη και ότι αφού κόπηκε το κόμμα του μέλους της Χρυσής Αυγής από τον Άρειο Πάγο διοχέτευσε τους οπαδούς του στους Σπαρτιάτες.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική