Πολιτική

Στην αντεπίθεση η Σοφία Νικολάου: «Το πόρισμα του ΣΔΟΕ βρίθει ψεμάτων»

«Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν στα δικαστήρια, καθώς εκεί θα παραδοθούν όλα τα στοιχεία τα οποία αποκρύπτει το «πόρισμα» του ΣΔΟΕ» αναφέρει σε δήλωσή της η Σοφία Νικολάου σχετικά με το πόρισμα για τις προμήθειες υγειονομικού υλικού κατά τη διάρκεια της θητείας της στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η υποψήφια με την ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, στη δήλωσή της σημειώνει:

«Με αφορμή την δημοσιοποίηση του «πορίσματος» τους ΣΔΟΕ που διέρρευσε στην εφημερίδα Documento, προκαλεί ιδιαίτερα μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ένας φορέας που -όπως αναφέρει ο τίτλος του- διώκει το οικονομικό έγκλημα, κατέληξε σε ένα υποθετικό συμπέρασμα, και συγκεκριμένα στην αόριστη πρόταση «θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι προκύπτει επιπλέον επιβάρυνση του δημοσίου».
Ένα πόρισμα πρέπει να καταλήγει κάπου. Να είναι ξεκάθαρο.
Υπήρξε επιβάρυνση ή δεν υπήρξε;
Η πρόταση «θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι» είναι μία πρόταση η οποία στηρίζει μόνο τη λάσπη που ρίχνει πάνω μου ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δύο χρόνια.

Επιπλέον το πόρισμα του ΣΔΟΕ -όπως αυτό εμφανίζεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento- βρίθει ψεμάτων. Το πιο χαρακτηριστικό ψέμα είναι το απόσπασμα του «πορίσματος» που αναφέρεται στις υπηρεσίες απολύμανσης τις οποίες εκτέλεσε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής στις φυλακές της χώρας, για τις οποίες η εφημερίδα γράφει επί λέξη μέσα σε εισαγωγικά αναπαράγοντας το «πόρισμα»:

”… όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές, οι υπηρεσίες αυτές «ουδέποτε εκτελέστηκαν». Είναι χαρακτηριστικό ότι «από τα πρακτικά παραλαβής – βεβαίωσης εκτέλεσης εργασιών» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «δεν προκύπτει καμία αναφορά» για την «παροχή οποιουδήποτε έργου στα καταστήματα κράτησης της χώρας».

Η παραπάνω πρόταση που αποδίδεται εξ’ ολοκλήρου στο «πόρισμα» του ΣΔΟΕ είναι απολύτως ψευδής, καθώς η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει για κάθε απολύμανση έγγραφα ορθής εκτέλεσης της υπηρεσίας, τα οποία μάλιστα έχουν κατατεθεί και στη Βουλή κατά τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο που έγινε, ως εκ τούτου είναι δημόσια έγγραφα που μπορεί να βρει ο οποιοσδήποτε.
Αρκεί να ψάξει.

Συνεπώς, το ΣΔΟΕ κατά την έρευνά για την σύνταξη του συγκεκριμένου «πορίσματος» μπορεί να έκανε δύο τινά: Ή δεν έψαξε καλά και δεν βρήκε ως οφειλε έγγραφα που αφορούν την υπόθεση, ή τα βρήκε αλλά αποφάσισε να τα αποκρύψει. Και τα δύο είναι παράνομα και θα κληθεί το Σώμα να απαντήσει στη δικαιοσύνη γι’ αυτή του τη στάση.

Συνημμένα σας παραθέτουμε τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι απολυμάνσεις έγιναν και άρα το «πόρισμα» που παρουσιάζεται στην εφημερίδα Documento λέει ψέματα.
Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν φυσικά στα δικαστήρια, καθώς εκεί θα παραδοθούν όλα τα στοιχεία τα οποία αποκρύπτει το «πόρισμα» του ΣΔΟΕ, το οποίο μέσα από την εφημερίδα Documento δίνει λαβή στους συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια θα λάμψει!»

Δείτε ΕΔΩ τις βεβαιώσεις και τα πρακτικά καλής εκτέλεσης των εργασιών που έδωσε στη δημοσιότητα η Σοφία Νικολάου.