Πολιτική

Στην Αθήνα η Μπέρμποκ – Θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη αύριο

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ. Είναι η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, και είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η Aναλένα Μπέρμποκ θα συναντηθεί στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.  Ακολούθως θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών όπου θα συναντηθεί με τον Έλληνα Ομόλογό της Νίκο Δένδια.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν στις 11:15 κατ’ ιδίαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας θα λάβουν χώρα οι διευρυμένες συνομιλίες. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο Υπουργών Εξωτερικών θα καλύψουν όλο το φάσμα των ελληνογερμανικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων εκκρεμοτήτων. Επιπροσθέτως, οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στην κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και σε προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας.