7 Φεβρουαρίου 2023

Στην Αθήνα η Συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος – «Τώρα έχουμε το κατάλληλο momentum», τονίζει

Ο διάλογος για την ενοποίηση των φιλοοικολογικών πράσινων φωνών στη χώρα μας σε ένα συγκροτημένο μέτωπο είναι βασικό σημείο αναφοράς για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα

Επίσκεψη πραγματοποίησαν στη χώρα μας στις 14 έως και 15 Οκτωβρίου η Συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, κα Evelyne Huytebroeck και το Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και Γενική Γραμματέας της Ευρωομάδας των Πρασίνων/EFA, κ. Βούλα Τσέτση. Μαζί με τους Οικολόγους Πράσινους, παρέθεσαν γεύμα προς τους δημοσιογράφους, συζητώντας για τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας όπως, η Κλιματική Αλλαγή και η Ενεργειακή Κρίση.

Όπως τόνισε η κ. Huytebroeck οι χώρες του Νότου δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στο ευρωκοινοβούλιο από τους Πράσινους. Η μοναδική χώρα που έχει μέλος του ευρωκοινοβουλίου είναι η Ισπανία. Και αυτός είναι ο στόχος του επόμενου διαστήματος, να συμμετέχουν περισσότεροι εκπρόσωποι από χώρες της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στην χώρα μας, μίλησε για την κακοκαιρία που έπληξε την Αττική, λέγοντας ότι είναι αποτέλεσμα της Κλιματικής Αλλαγής. Όπως είπε, αυτή είναι και η στιγμή που έχει το κατάλληλο momentum το κόμμα των Πρασίνων, ώστε να πάρει την ώθηση που χρειάζεται καθώς μπορεί και έχει λύσεις αλλά και προτάσεις για αυτό το θέμα. Επιπλέον, όπως εξήγησε, οι Πράσινοι δεν ανήκουν στα αριστερά ή στα δεξιά και κακώς κάποιοι «προσπαθούν να τους βάλουν σε κουτάκια».

Η κ. Τσέτση από την πλευρά της,, εκτίμησε ότι είναι ελπιδοφόρο ότι πλέον, αρκετοί μιλούν για τις θέσεις τους ενώ στην Γερμανία ήδη σχηματίστηκε κυβερνητικός συνασπισμός με τη συμμετοχή του πράσινο κόμματος. Όσον αφορά τους Πράσινους, όπως είπε, οι θέσεις και οι προτάσεις που έχουν είναι πλούσιες και δεν περιορίζονται σε μια ατζέντα που αφορά θέματα μόνο κλιματικής αλλαγής.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, εξέφρασαν την θέση τους για θέματα πολιτικής επικαιρότητας στην χώρα μας. Επιπλέον, δεν έκρυψαν την ενόχληση τους ότι δεν επικοινωνούνται όσο θα ήθελαν οι θέσεις τους.

Σημειώνεται πως η Συμπρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων πραγματοποίησε αυτοψία σε περιοχής της Αττικής που επλήγησαν το καλοκαίρι από τις πυρκαγιές. Ο διάλογος για την ενοποίηση των φιλοοικολογικών πράσινων φωνών στη χώρα μας σε ένα συγκροτημένο μέτωπο είναι βασικό σημείο αναφοράς για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, οπότε και θα υπάρξουν συζητήσεις με πολιτικούς σχηματισμούς που ενστερνίζονται την πολιτική οικολογία. Σκοπός αυτού του διαλόγου είναι να αποκτήσει η Ελλάδα μία ενιαία οικολογική πράσινη πολιτική φωνή, που θα συμβάλλει στο να επιτευχθεί η αυτόνομη εκπροσώπηση στο Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Πολιτική