Πολιτική

Στην επίσημη παρουσίαση της εταιρείας «Έλαια Σήτειας -La Sitia Α.Ε» ο Μάκης Βορίδης

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το μοντέλο αυτό, είναι πολύ σημαντικό, καθώς δημιουργείται με τη συνεργασία συνεταιρισμών και εταιρειών

Στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και Τροφίμων και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, η εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκε επίσημα η νέα εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΑΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ – LA SITIA A.E.» με την οποία ανοίγει μια νέα σελίδα για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής, σημαντική όμως και για το συνεταιριστικό επιχειρείν της χώρας. Η εταιρεία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της GAIAΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, της INSPIRING EARTH, της ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας με σκοπό της, την επεξεργασία, τυποποίηση, συγκέντρωση, συσκευασία, εμπορική διάθεση, διανομή και πώληση αγροτικών προϊόντων, με ειδικό βάρος στα προϊόντα και παράγωγα με βάση την ελιά, από την ελαιοπαραγωγική ζώνη της ευρύτερης περιοχής.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το μοντέλο αυτό, είναι πολύ σημαντικό, καθώς δημιουργείται με τη συνεργασία συνεταιρισμών και εταιρειών, εκ των οποίων η καθεμία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά.

«Είναι εταιρείες με χρηματοδοτικό ή επενδυτικό χαρακτήρα, εταιρείες που έχουν ειδική τεχνογνωσία στην αγροτοτεχνολογία και εταιρείες με εμπειρία στον τομέα αγροεφοδίων. Αυτές οι δυνάμεις ενώνονται για να επιτευχθεί κάτι πολύ σημαντικό. Η συγκέντρωση, διακίνηση, πιστοποίηση και προώθηση ενός ιδιαίτερα ποιοτικού προϊόντος που είναι το ελαιόλαδο της Σητείας» σημείωσε ο κ. Βορίδης ο οποίος εξήγησε ότι το μοντέλο αυτό είναι σημαντικό, γιατί δείχνει, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ένα δρόμο για τους συνεταιρισμούς οι οποίοι και επενδύσεις πρέπει να κάνουν και καλές τιμές για τους παραγωγούς πρέπει να πετύχουν αλλά και προώθηση του προϊόντος σε ξένες αγορές.

«Επιπλέον θα πρέπει και υπερασπιστούν την ταυτότητα και την ποιότητα και να πείσουν τους παραγωγούς να χρησιμοποιήσουν τις καλύτερες καλλιεργητικές πρακτικές. ‘Αρα υπάρχει ένα σύνολο δυναμικό που αποτελεί ένα πρότυπο το οποίο πιστεύουμε ότι θα πάει καλά, ενώ ξεπερνάει και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος» σημείωσε ο κ. Βορίδης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε ότι η πρόκειται για ένα συνεργατικό σχήμα που θα προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στο προϊόν της Σητείας, ενώ αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της ένταξης των Κρητικών επιχειρήσεων στις διατάξεις του μεταφορικού ισοδύναμου και ειδικότερα για την πρωτογενή παραγωγή.

«Η παρουσία του κ. Βορίδη σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που πήραμε το προηγούμενο διάστημα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα, μπορεί να βοηθήσει στην εξωστρέφεια τους» συμπλήρωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική