Διεθνή

Στήθος με στήθος το «ναι» και το «όχι» για την ανεξαρτησία της Σκοτίας

4462B30021923D2226ED8AE7968F8241.jpgΚατά της διάσπασης τάσσεται το 53%, όμως περίπου το 10% των ψηφοφόρων δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο, γεγονός που μπορεί να κρίνει το δημοψήφισμα για το μέλλον της Σκοτίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το 53% των Σκοτσέζων ψηφοφόρων σκοπεύουν να ψηφίσουν «όχι» στην έξοδο της Σκοτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την τελευταία σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης που δημοσιεύτηκε χθες Τετάρτη.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Survation για λογαριασμό της εφημερίδας Daily Record, έδειξε ότι το 47% των ψηφοφόρων που θα συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα της επόμενης εβδομάδας, με ερώτημα την ανεξαρτησία της Σκοτίας, σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της διάσπασης.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι ένα ποσοστό που αγγίζει το 10% των ψηφοφόρων παραμένουν αναποφάσιστοι ως προς την τελική τους επιλογή, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι τελικά θα είναι και αυτοί που θα κρίνουν την έκβαση του κρίσιμου για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου δημοψηφίσματος.

Η Τετάρτη είδε τον Συντηρητικό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, τον αντιπρόεδρο της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ αλλά και τον ηγέτη των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ να περιοδεύουν στη Σκοτία και να τάσσονται ανοιχτά κατά της διάσπασης.

Ενδεικτική ήταν η απάντηση του κ. Κάμερον σε ερώτηση για το αν οι Συντηρητικοί μπορούν να επωφεληθούν από τυχόν απόσχιση της Σκοτίας, δεδομένου ότι εκλέγουν μόνο έναν βουλευτή: «Αγαπώ τη χώρα μου περισσότερο από το κόμμα μου», δήλωσε λιτά ο βρετανός ηγέτης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή