Πολιτική

Στο Άουσβιτς Έλληνες βουλευτές για τις εκδηλώσεις μνήμης της «Νύχτας των Κρυστάλλων»

Με αφορμή την 83η επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων», οι δύο βουλευτές της ΝΔ, Διονύσης Σταμενίτης και Μίλτος Χρυσομάλλης, κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των χιλιάδων Εβραίων που εξολοθρεύθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς

Ύστερα από πρόσκληση του European Jewish Association οι βουλευτές της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης και Μίλτος Χρυσομάλλης συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Νύχτα των Κρυστάλλων που διοργανώθηκε στη Πολωνία στις 8-9 Νοεμβρίου 2021, ως εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια τελετής στο Άουσβιτς, με αφορμή την 83η επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων», οι δύο βουλευτές κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των χιλιάδων Εβραίων που εξολοθρεύθηκαν από το Ναζιστικό καθεστώς.

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο συμμετείχαν ως αντιπρόσωποι των χωρών τους, μέλη των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μέλη των γερουσιών.

Ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης δήλωσε:

«Κάθε άνθρωπος που επισκέπτεται το στρατόπεδο του Άουσβιτς κατακλύζεται από συναισθήματα φρίκης και αποτροπιασμού. Ένας τόπος μαρτυρίου για χιλιάδες Εβραίους, ανάμεσα σε αυτούς και 55.000 συμπατριώτες μας Έλληνες, ο οποίος μας υπενθυμίζει ότι το μίσος και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση σε έναν ελεύθερο και δημοκρατικό κόσμο.

Εδώ γράφτηκε η πιο σκοτεινή και απάνθρωπη σελίδα της ανθρώπινης ιστορίας. Χρέος μας, μέσα από τη διατήρηση της μνήμης, τη διαρκή εκπαίδευση και την αντίθεση σε κάθε ρητορική μίσους, είναι να εξασφαλίσουμε ότι τέτοιες τραγωδίες δεν θα συμβούν ποτέ ξανά».

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Χρυσομάλλης δήλωσε:

«Μόνο φρίκη μπορεί να αισθανθεί ο επισκέπτης, ερχόμενος σε αυτόν τον τόπο μαρτυρίου, σε αυτό το κολαστήριο, για περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους μεταξύ αυτών και 55.000 συμπατριώτες μου Έλληνες.

Στη μνήμη των ανθρώπων που μαρτύρησαν στο Άουσβιτς και στα υπόλοιπα κολαστήρια του ναζιστικού καθεστώτος, υποσχόμαστε ότι η Δημοκρατία μας ούτε θα αδιαφορήσει ούτε θα ξεχάσει ποτέ».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική