7 Ιουλίου 2022

Στο εδώλιο για βασανιστήρια 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι -Για το θάνατο του Καρέλι

kareli_1.jpg

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπονται 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Οι  σωφρονιστικοί υπάλληλοι παραπέμπονται για ανθρωποκτονία και διακεκριμένη περίπτωση βασανιστηρίων από τα οποία επήλθε ο θάνατος του Ιλία Καρέλι. Άνάμεσά τους οι  σωφρονιστικοί υπάλληλοι που έχουν ήδη τεθεί σε αργία με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, οι έξι προφυλακισμένοι αλλά και  ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή.

Σύμφωνα με το βούλευμα «ο Αλβανός κρατούμενος Ιλία Καρέλι, ο οποίος, στις 25 Μαρτίου 2014, σκότωσε τον σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργο Τσιρώνη, βασανίστηκε μέχρι θανάτου από σωφρονιστικούς υπάλληλους των φυλακών Νιγρίτας. Ηθελαν συμφωνα με το βούλευμα, να τον τιμωρήσουν για τον θάνατο του συναδέλφου τους. Τα άγρια βασανιστήρια που υπέστη και το χτύπημα που του τσάκισε το στέρνο, ήταν η αιτία του θανάτου τουΕλλάδα