Πολιτική

Στο Ισραήλ ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Θερμό κλίμα και ευχαριστίες για επίσκεψη παρά τους βομβαρδισμούς

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ καλωσορίζοντας σήμερα το πρωί τον Κύπριο Πρόεδρο Ν. Χριστοδουλίδη, ανέφερε ότι η Κύπρος είναι η αγαπημένη του χώρα και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος, όπως είπε, παρά τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς, επέλεξε να έρθει στο Ισραήλ, σημειώνοντας ότι «αυτό σημαίνει πολλά για μας».

Πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένδειξη φιλίας και αλληλεγγύης, των εξαίρετων σχέσεων, της εγγύτητας και συμμαχίας μεταξύ των κρατών μας που θέλουμε να ενισχυθούν περαιτέρω.

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ συνεχάρη τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για την επιτυχία τους στις Προεδρικές Εκλογές, σημειώνοντας ότι με τα σπουδαία ταλέντα του Προέδρου και των ανθρώπων του η Κύπρος θα έχει περισσότερη ανάπτυξη, όπως και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε την έντονη καταδίκη του για «τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις», σημειώνοντας ότι «η Κύπρος στέκεται στο πλευρό σας» και θα συνεχίσει να εργάζεται μαζί σας για τερματισμό αυτών των απαράδεκτων φαινομένων.

Πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη του επίσκεψη στο Ισραήλ λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κάτι που αποτελεί ένδειξη της σημασίας που αποδίδει στις διμερείς σχέσεις της Κύπρου με το Ισραήλ.

Είπε ακόμα ότι οι δύο χώρες αποτελούν αξιόπιστους εταίρους στην περιοχή, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλοί τομείς συνεργασίας με το Ισραήλ, όπως η Ενέργεια, η Έρευνα και η Τεχνολογία, η Οικονομία, σημειώνοντας ότι κατά τις συζητήσεις του με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου θα υποβάλει κάποια πρόταση.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική