7 Ιουλίου 2020

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν το «ναυάγιο» με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

stathakis-vryx-708

Το ναυάγιο της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ αλλά και άλλα ενεργειακά ζητήματα τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που έχει σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και αρμόδιο για θέματα Ενέργειας, Μάρος Σέφκοβιτς.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας, που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες. Οι εξελίξεις στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου και ειδικότερα στα βήματα που θα ακολουθήσουν ως προς το ζήτημα του ΔΕΣΦΑ, η ιδιωτικοποιήση του οποίου ναυάγησε μετά την παρέμβαση Σκουρλέτη, εξαιτίας της οποίας υπαναχώρησαν οι Αζέροι.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ, καθώς και οι εξελίξεις που υπάρχουν αναφορικά με τα σχέδια δύο νέων αγωγών το πρώτο αφορά στον κάθετο διάδρομο και το δεύτερο στην άμεση διασύνδεση των κοιτασμάτων της Ν.Α. Μεσογείου με την Ευρωπαϊκή Αγορά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η συνάντηση γνωριμίας του κ. Σταθάκη με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε σε ιδίαιτερα εποικοδομητικό κλίμα.Οικονομία