Για τη Γερμανία θα αναχωρήσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα πάρει μέρος στην 59η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, όπου προβλέπεται να έχει
μεταξύ άλλων συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Ευρωπαϊκό ζήτημα η μετανάστευση – Η αναγνώριση των ελληνικών θέσεων από την ΕΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει το απόγευμα σε συζήτηση για τη Μετανάστευση με τον τίτλο «Επανεκκινώντας τη Μετανάστευση: Κινούμενοι προς Ευκαιρίες». Στο ίδιο πάνελ συζήτησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα βρεθούν ακόμη η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Ίλβα Γιόχανσον, η πρωθυπουργός της Τυνησίας Νατζλά Μπούντεν και η Βερόνικα Εσκομπάρ μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ότι η μετανάστευση είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, που απαιτεί ευρωπαϊκή λύση, καθώς και ότι υπάρχει η ανάγκη στήριξης των χωρών πρώτης γραμμής, που προστατεύουν τα σύνορα της Ε.Ε., γεγονός, που επιβεβαιώθηκε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Εκεί, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, αναγνωρίστηκαν βασικές ελληνικές θέσεις για την ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. όσο και της συνεργασίας με τρίτες χώρες.

Μητσοτάκης: Οι συναντήσεις με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου λίγο πριν την επίσκεψη Μπλίνκεν

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην 59η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με 17μελή διακομματική αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου (16 Γερουσιαστές και ένας βουλευτής) υπό τον Γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ. Παρόντες στη συνάντηση, αναμένεται να είναι, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερντ (Μπομπ) Μενέντεζ και ο Γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Λίγα 24ωρα πριν από την έλευση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Αθήνα -με τον οποίο ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση το βράδυ της Δευτέρας, λίγο πριν εγκαινιαστεί την Τρίτη ο τέταρτος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ- η συνάντηση επί γερμανικού εδάφους αναμένεται να επιβεβαιώσει το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και την διακομματική αναγνώριση, που υπάρχει στο αμερικανικό Κογκρέσο για την στρατηγική σημασία της Ελλάδας.

Τέλος, το βράδυ, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους Έλληνες της Γερμανίας σε εκδήλωση της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected