20 Φεβρουαρίου 2020

Στο Ζάππειο η ορκωμοσία Πατούλη, την Πέμπτη -Τι ισχύει με το κόστος της τελετής

Στο Ζάππειο θα γίνει την Πέμπτη το απόγευμα η ορκωμοσία του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής.

Τα τελευταία 24ωρα έγινε προσπάθεια να εμφανιστεί η τελετή για την ορκωμοσία της νέας ηγεσίας της Περιφέρειας, μέσω δημοσιευμάτων, σαν μια αυτοκρατορικού τύπου φιέστα, με πολύ υψηλό κόστος διοργάνωσης και με συμμετοχή πάρα πολλών προσώπων από την πολιτική, τον επιχειρηματικό κόσμο και τα media. Ορισμένα μάλιστα δημοσιεύματα υποστήριζαν οτι στην πρόσκληση που έχει διανεμηθεί γίνεται λόγος για «πέρας προσέλευσης» των καλεσμένων, που προβλέπεται μόνο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν από τους «άσπονδους φίλους» του Γιώργου Πατούλη έκαναν λόγο για κόστος της τελετής που θα φθάσει τις 28.000 ευρώ, ποσό που αρνήθηκε μάλιστα να υπογράψει η Ρένα Δούρου ως υπερβολικό.

Κόστος τελικά 10.717 ευρώ
Τελικά η αλήθεια είναι διαφορετική…Οπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις τόσο της Περιφέρειας όσο και της παράταξης του Γιώργου Πατούλη, το κονδύλι που έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, είναι της τάξης των 10.717 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Τα μισά περίπου από τα χρήματα αυτά είναι το κόστος της ενοικίασης του χώρου του Ζαππείου. Με ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Πατούλη διέψευσε κατηγορηματικά ότι ζητήθηκε το ποσό των 28.000 ευρώ.

Επίσης παρά τον εξαιρετικά επίσημο χαρακτήρα της πρόσκλησης του τύπωσε η παράταξη του Γιώργου Πατούλη για την τελετή, δεν προβλέπεται πέρας προσέλευσης.Πολιτική