Πολιτική

Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Απτέρας Μητσοτάκης – Πομπέο

Ο πρωθυπουργός και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο – Για «σπουδαία εμπειρία» μίλησε ο Μάικ Πομπέο

Τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Απτέρας, στα νοτιοανατολικά του Κόλπου της Σούδας στην Κρήτη επισκέφθηκαν το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και Σούζαν Πομπέο.

Στην Άπτερα τους υποδέχτηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και μαζί με την Έφορο Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, τους ξενάγησαν στα μνημεία. Όπως σημείωσε η Υπουργός Πολιτισμού κατά τη ξενάγηση, η Άπτερα είναι από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις – κράτη της Κρήτης η οποία αποκαλύπτεται σταδιακά με τις ανασκαφές.

Στάθηκαν στη θυμέλη του αρχαίου θεάτρου

Στο αρχαίο θέατρο της Απτέρας, οι κ. Μητσοτάκης και Πομπέο, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, στάθηκαν στη θυμέλη, στο κέντρο της ορχήστρας του θεάτρου (το οποίο χρονολογείται από την ελληνιστική περίοδο) και είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν την εξαιρετική ακουστική του χιλιάδες χρόνια μετά την οικοδόμησή του.

«Είναι εξαιρετικό, είναι μια σπουδαία εμπειρία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ερωτηθείς από δημοσιογράφους.


aptera_112


aptera_113

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική