7 Δεκεμβρίου 2022

Στο Βερολίνο ο Άδωνις Γεωργιάδης – Στόχος η προσέλκυση νέων γερμανικών επενδύσεων

Εκστρατεία ενημέρωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Γερμανίας για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα ανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στο Βερολίνο, την οποία οργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο, πραγματοποίησε εκστρατεία ενημέρωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Γερμανίας για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) Dr. Volker Treier και την επικεφαλής Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης του DIHK Dr. Sara Borella.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι αντιπρόεδροι του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Γιώργος Πατεράκης και Βικτώρια Αλεξανδράτου – Κέρνερ και ο γενικός διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Αθανάσιος Κελέμης.

Γεωργιάδης: Εποικοδομητική συζήτηση για τη συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας στον επενδυτικό τομέα

«Eίχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τη συνεργασία της Ελληνικής Κυβερνήσεως, του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου της Γερμανίας, ώστε να οργανώσουμε άμεσα στο επόμενο διάστημα αποστολές σε γερμανικά κρατίδια, για την ενημέρωση των μικρομεσαίων Γερμανικών επιχειρήσεων σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές για επενδύσεις που προσφέρει η Ελλάδα μέσα στο νέο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και με τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που προσφέρουν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο Πρόεδρος του DIHK έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε στη στενή συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων και της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ώστε οι αποστολές αυτές να έχουν σύντομα πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα».Πολιτική