Πολιτική

Στους Financial Times της Τρίτης η νίκη του Κασσελάκη: «Από την Goldman στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

Η αιφνιδιαστική νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στην εσωκομματική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ, 27 μόλις μέρες μετά την εμφάνιση του στην αρχηγική κούρσα, έφτασε ως το πρωτοσέλιδο των Financial Times της Τρίτης.

Με μια φωτογραφία του από τα επινίκια μπροστά από τα γραφεία της Κουμουνδούρου, η βρετανική οικονομική εφημερίδα τιτλοφορεί το θέμα «Από την Goldman στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», αναφερόμενη στην παλαιότερη επαγγελματική διαδρομή του κ. Κασσελάκη.

«Ο Κασσελάκης πήρε ποσοστό μεγαλύτερο του 56% διαδεχόμενος τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς που έφτασε κοντά στο να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη πριν από μια δεκαετία», αναφέρεται στο συνοδευτικό σχόλιο των FT. «Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, o οποίος έφτιαξε την περιουσία του από τη ναυτιλία στο Μαϊάμι, ο Κασσελάκης βγήκε πρώτος έχοντας εμφανιστεί μόλις λίγες εβδομάδες πριν και καταπλήσσοντας πολιτικούς αναλυτές και γνώστες του κόμματος», προσθέτει η εφημερίδα.

«Με βάση τις ΗΠΑ μέχρι πρόσφατα και πρακτικά μηδενική πολιτική εμπειρία σε ένα βιογραφικό που περιελάμβανε σταδιοδρομία στα χρηματοοικονομικά, ο 35-χρονος έτρεξε μια καμπάνια με βάση τα social media για να υπερκεράσει τρεις πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου», αναφέρεται.


times

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική