Πολιτική

Στους ρυθμούς του επικείμενου ανασχηματισμού συνεδριάζει η Βουλή

Σήμερα θα συζητηθούν τα μέτρα για την άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια και την Βορειοανατολική Αττική

Σε θάλαμο «καυτής» αναμονής παραπέμπει το κλίμα στο ελληνικό κοινοβούλιο καθώς αρκετοί βουλευτές της πλειοψηφίας αναμένουν με αγωνία την ανακοίνωση του ανασχηματισμού ευελπιστώντας ότι θα εισέλθουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Στην Ολομέλεια σήμερα θα συζητηθούν τα μέτρα για την άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια και την Βορειοανατολική Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι υπερ των μέτρων έχει τοποθετηθεί η ΝΔ ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 καταψηφίζουν.

Παράλληλα τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων θα πραγματοποιήσουν την τελευταία συνεδρίαση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ώστε να εισέλθει για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την Τετάρτη και Πέμπτη.

Πρόκειται για διατάξεις που θα προκαλέσουν σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης γι’ αυτό και το Μέγαρο Μαξίμου όπως και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναμένει δυναμική συμμετοχή βουλευτών που θα στηρίξουν τις ρυθμίσεις και θα αποκρούσουν τα fake news – όπως υποστηρίζουν – της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τον λόγο αυτό δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν πως οι επίσημες ανακοινώσεις του ανασχηματισμού θα γίνουν προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, μετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου ώστε να αποφευχθεί κατά την συζήτησή του ενδεχόμενη εκδήλωση απογοήτευσης από εκείνους που δεν εισήλθαν στο κυβερνητικό σχήμα ή από όσους είδαν τους πολιτικούς τους ανταγωνιστές να λαμβάνουν υπουργικό χαρτοφυλάκιο.

Τέλος, την Παρασκευή θα συζητηθεί στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τις νέες διαδικασίες απέλασης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική