Διεθνή

Σύλληψη 4 Τούρκων για σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος στην Ινδονησία

24B45B05786E37B6EC581E60CE7DEA5C.jpgΟι τέσσερις Τούρκοι συνελήφθησαν μαζί με τρεις Ινδονήσιους μετά από παρακολούθηση από την Αστυνομία, όπως ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ινδονησίας, της χώρας με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο.

Τέσσερις τούρκους πολίτες οι οποίοι πιστεύεται πως συνδέονται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ινδονησίας, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή.

Οι τέσσερις Τούρκοι συνελήφθησαν μαζί με τρεις Ινδονήσιους αφότου οι Αρχές ακολούθησαν το αυτοκίνητό τους στην κεντρική περιοχή Πόσο.

Η Τζακάρτα εκτιμά
πως δεκάδες Ινδονήσιοι έχουν ταξιδέψει στη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις ένοπλων ισλαμιστικών οργανώσεων, με τον πρόεδρο της χώρας να έχει εκφράσει φόβους για το ενδεχόμενο επιστροφής των εξτρεμιστών στην πατρίδα τους.

Η Ινδονησία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο, περίπου 225 εκατομμύρια, και δίνει επί χρόνια αγώνα κατά της θρησκευτικά υποκινούμενης τρομοκρατίας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή