Διεθνή

Συμφωνία για επιτάχυνση των συνομιλιών για το Κυπριακό

3E827411B4472BDCE836522A678A6301.jpgΗ συμφωνία επετεύχθη κατά την πρώτη συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου με τον νέο ειδικό σύμβουλό του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τον νορβηγό Εργατικό Έσπεν Μπάρθ Άιντα.

Σε συμφωνία για επιτάχυνση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού ήλθαν ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ντερβίς Έρογλου, κατά την πρώτη τους συνάντηση με τον νέο ειδικό σύμβουλό του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπάρθ Άιντα.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αυξήσουν το αριθμό των επαφών τους σε δύο συναντήσεις ανά μήνα.

Παράλληλα, «έδωσαν εντολή στους διαπραγματευτές τους να αρχίσουν ενεργά τις διαβουλεύσεις, με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος [που τους χωρίζει] μέσω πραγματικής διαπραγμάτευσης για τα άλυτα κύρια ζητήματα», όπως ανακοίνωσε ο κ. Άιντα.

Η συνάντηση των δύο ηγετών στον ουδέτερο χώρο του παλιού αεροδρομίου της Λευκωσίας έγινε σε μια φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Άιντα, πρώην υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας, που ανέλαβε τη θέση του ειδικού συμβούλου για το Κυπριακό τον Αύγουστο.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή