1 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση Βαρβιτρσιώτη-Βορίδη για τις παροχές υγείας στους ναυτικούς

1AB3966A7402AAA30099A4281D500C59.jpgΣυζήτησαν για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου, με ενίσχυση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και την 24ωρη λειτουργία τμήματος επειγόντων περιστατικών.

Η αναβάθμιση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους ναυτικούς, οι οποίες, πλέον, έχουν περιέλθει από τον Οίκο του Ναύτη στον ΕΟΠΥΥ, ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη.

O κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην προ ημερών επίσκεψή του στο κτίριο του Οίκου του Ναύτη, όπου διαπίστωσε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που υπηρετεί εκεί. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της επικείμενης συγχώνευσης των υπηρεσιών του Οίκου Ναύτη με το Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας.

Απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη, επισήμανε την αναγκαιότητα παροχής ωφελημάτων για τους Έλληνες ναυτικούς στο νέο ιατρικό κέντρο που θα δημιουργήσει στο υφιστάμενο κτίριο το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). «Μέχρι τώρα, άλλωστε, οι υπηρεσίες και ο εξοπλισμός του κτιρίου αυτού, συντηρούνταν με τον οβολό των ναυτικών μας» είπε.

Ο υπουργός Υγείας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας του ΠΕΔΥ στο κτίριο του Οίκου Ναύτη, στην οποία προβλέπεται να λειτουργήσει και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σε 24ωρη βάση, θα αναβαθμίσει την παρεχόμενη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή.Υγεία