Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 31 νεκροί κατά τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ

92E343BF7A7AB9E2F485438E7C750D59.jpgΕδώ και μερικές εβδομάδες, το συριακό καθεστώς πραγματοποιεί επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη βόρεια και την ανατολική Συρία, κατά τις οποίες σκοτώνεται μεγάλος αριθμός αμάχων

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι, άμαχοι και τζιχαντιστές, σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομές που πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο η πολεμική αεροπορία του συριακού καθεστώτος κατά της επαρχίας Ράκα, διοικητικού κέντρου του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικιαωμάτων.

“Τα πολεμικά αεροσκάφη του καθεστώτος πραγματοποίησαν οκτώ επιδρομές κατά της πόλης Ράκα και των περιχώρων της”, δήλωσε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Αμπντελ Ραχμάν. Κατά τις επιδρομές σκοτώθηκαν 16 άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά και δύο γυναίκες, και 15 τζιχαντιστές.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, το συριακό καθεστώς πραγματοποιεί επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη βόρεια και την ανατολική Συρία, κατά τις οποίες σκοτώνεται μεγάλος αριθμός αμάχων, που κατοικούν στις περιοχές όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει εγκαθιδρύσει το “χαλιφάτο” και έχει εγκαταστήσει δομές διακυβέρνησης που ελέγχουν κάθε τομέα της καθημερινής ζωής.

Παρόμοιες επιδρομές των συριακών καθεστωτικών δυνάμεων κατά της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ την περασμένη Τρίτη άφησαν πίσω τους 16 νεκρούς, ανάμεσά τους 10 παιδιά.

Οι σημερινές επιδρομές είχαν ως στόχο κτίριο που στεγάζει ισλαμικό δικαστήριο που συστάθηκε από το Ισλαμικό Κράτος , στρατόπεδο εκπαίδευσης τζιχαντιστών και έναν φούρνο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νοτιότερα, στην επαρχία του Χαλεπίου, ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης σε περιοχή που ελέγχεται από αντικαθεστωτικές δυνάμεις ανέρχεται σε 15.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ πραγματοποιεί από τον Δεκέμβριο μαζικές αεροπορικές επιδρομές κατά των περιοχών της επαρχίας του Χαλεπίου που ελέγχονται από τις αντικαθεσωτικές δυνάμεις σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους και προκαλώντας μαζική έξοδο των κατοίκων.

Ανατολικά της Δαμασκού, οι συριακές δυνάμεις, με την υποστήριξη των μαχητών της Χεζμπολάχ, κατέλαβαν περιοχή της Ανατολικής Γούτα, την οποία πολιορκούν εδώ και έναν χρόνο.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή