29 Σεπτεμβρίου 2022

Σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της ΕΥΠ

Πεδίο για νέα σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης δημιουργεί στη Βουλή η συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναμόρφωση της ΕΥΠ.

Τους τόνους ανέβασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος επιχείρησε να συνδέσει απευθείας την κυβέρνηση με την λειτουργία του παράνομου λογισμικού Predator.

«Καταντήσατε την ΕΥΠ μαγαζάκι του επιτελικού παρακράτους για να παρακολουθείτε πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους. Μας φέρνετε κύρωση της ΠΝΠ, ένα κουρελόχαρτο σε σχέση με αυτά που έγιναν στη χώρα. Υπήρξε επιχείρηση παγίδευσης και του κινητού μου από το Predator και μάλιστα τις ημέρες που ασκούσαμε κοινοβουλευτικό έλεγχο για την ΕΥΠ. Ήταν η υπόθεση που αποκάλυψε η ΕΦΣΥΝ του άλλου δημοσιογράφου, ενός 12χρονου παιδιού, ενός δικηγόρου, συμπολιτών μας που αντιδρούσαν στα μέτρα της κυβέρνησης.

Στα σήματα της ΕΥΠ αποκαλύπτεται ότι ζητούσαν φακέλωμα! Σε αυτά τα θέματα τότε η ΝΔ δεν έδειξε ευαισθησία να απαντήσει αλλά να στείλει το Predator σε μένα και να δει με ποιους μιλάμε. Εμείς δεν είμαστε σαν εσάς, δεν διακινούμε σήματα στο τύπο δεν παρακολουθούμε πολιτικούς αντιπάλους. Ντροπή σας!» ανέφερε χαρακτηριστικά προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι ζήτησαν να ανακαλέσει.

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι χαρακτηριστικός:

Χ.ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Αν δεν σας αρέσουν αυτά που λέω να βγείτε έξω. Ντροπή σας και το ξαναλέω. Ντροπή σας

ΑΝ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Να ανακαλέσει, τι είμαστε; Ντροπή δική σας

Χ.ΣΠΙΡΤΖΗΣ :Είστε ωτακουστές και όχι μόνο

ΑΝ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Σε ποιον μιλάς; Σε ποιον;

Χ.ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Μέχρι εδώ! Παίζετε με τους θεσμούς. Ως εδώΠολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα