Πολιτική

Σύγκρουση Βορίδη – Βούτση μετά την επιλογή ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει την εκλογική διαδικασία

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη Βουλή υπογραμμίζοντας πως οι αναφορές των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης περι αλλοίωσης του επικείμενου εκλογικού αποτελέσματος παραπέμπουν σε μεθόδους Τραμπ.

«Θέτετε ζήτημα εκλογικής διαδικασίας; Καθαρές κουβέντες τώρα. Είστε αλα Τραμπ; Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς ποτέ να έχει αμφισβητηθεί στην μεταπολιτευτική ιστορία . Θέτετε ζήτημα της ακεραιότητας της εκλογικής διαδικασίας;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης για να του απαντήσει από τα βουλευτικά έδρανα ο κ. Γιάννης Ραγκούσης «το έχουμε θέσει».

Επανερχόμενος ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στήσει αφήγημα εκλογικής ήττας υπονομεύοντας ωστόσο την εκλογική διαδικασία.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης λέγοντας «Η προσπάθεια επι 3 χρόνια που κάνετε – εσείς κ. Βορίδη το έχετε πει ευθαρσώς είναι να μπουν εμπόδια θεσμικά για να μην υπάρξει ξανά αριστερή κυβέρνηση. Ολη η προσπάθεια γίνεται με εταιρείες και μεθόδους Τραμπ και Μπάνον για να υπάρξει επιρροή εξωθεσμική και μεταδημοκρατική όχι για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Δεν θα σας περάσει».