7 Δεκεμβρίου 2022

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη στον Πορτογάλο πρωθυπουργό που προηγείται στις κοινοβουλευτικές εκλογές

Οι δυο πολιτικοί είχαν  συναντηθεί τον Δεκέμβριο με τους PES στις Βρυξέλλες, λίγο μετά την εκλογική νίκη του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Τα συγχαρητήρια του έστειλε μέσω Twitter o προεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλακης, στον Πορτογάλο σοσιαλιστή πρωθυπουργό που φαίνεται να προηγείται στις εθνικές εκλογές και μάλιστα με αυτοδυναμία.

Ο κ. Ανδρουλακης, στην ανάρτηση του σημειώνει, «συγχαρητήρια Αντόνιο Κόστα, συγχαρητήρια σύντροφοι στο κόμμα των Σοσιαλιστών για το εντυπωσιακό εκλογικό αποτέλεσμα.

Σημειώνεται, πως οι δυο πολιτικοί είχαν συναντηθεί τον Δεκέμβριο με τους PES στις Βρυξέλλες, λίγο μετά την εκλογική νίκη του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Το κυβερνών κόμμα των Σοσιαλιστών φαίνεται να κερδίζει τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία, ενώ θα μπορούσαν ακόμη και να εξασφαλίσουν αυτοδυναμία, σύμφωνα με τρία exit poll, προκαλώντας πανηγυρισμούς στο κεντρικό προεκλογικό κέντρο του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα.

Ειδικότερα, με βάση τα exit polls το κυβερνών κόμμα του Κόστα συγκεντρώνει το 37%-42,5% των ψήφων, όπως αναφέρει το Reuters.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών συγκεντρώνει ποσοστό 26,7-35%, ενώ ακολουθούν το ακροδεξιό Chega, με 4,5-8,5% και η Φιλελεύθερη Πρωτοβουλία με παρόμοιο ποσοστό, σύμφωνα πάντα με τα exit polls από τα τρία κύρια τηλεοπτικά κανάλια της χώρας SIC, RTP και TVI.

Εάν οι Σοσιαλιστές δεν εξασφαλίζουν αυτοδυναμία, αλλά πλησιάσουν το όριο των 116 εδρών, ο Κόστα θα μπορούσε να επιδιώξει τη σύσταση συνασπισμού με τα δύο μικρά, προσανατολισμένα στην οικολογία, κόμματα PAN και Livre.Πολιτική