8 Δεκεμβρίου 2022

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Μπένετ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ

«Θα συνεχίσουμε τις κοινές προσπάθειες με στόχο να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά», έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Συγχαρητήρια στον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός, συγχαίρει τόσο τον Μπένετ όσο και τον κυβερνητικό εταίρο, Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος αναμένεται να τον διαδεχθεί στην πρωθυπουργία τον Αύγουστο του 2023.

«Συγχαρητήρια, στον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Γιαΐρ Λαπίντ, για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ. Ελλάδα και Ισραήλ έχουν ήδη πετύχει πολλά μαζί. Θα συνεχίσουμε τις κοινές προσπάθειές μας με στόχο να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Υπενθυμίζεται πως το ισραηλινό κοινοβούλιο έδωσε το βράδυ της Κυριακής ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος διαδέχεται τον Νετανιάχου που ήταν στην εξουσία επί 12 χρόνια.

Από τους 119 παρόντες βουλευτές (του 120μελούς Κοινοβουλίου) 60 ψήφισαν υπέρ του νέου συνασπισμού, στον οποίο μετέχουν η δεξιά, η αριστερά και στηρίζει επίσης αραβικό κόμμα. Πενήντα εννέα βουλευτές, κυρίως του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου, της άκρας δεξιάς και υπερορθόδοξων κομμάτων, καταψήφισαν.Πολιτική