Πολιτική

Συλλυπητήρια του υπουργείου Εξωτερικών για τον θάνατο του προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Οι σχέσεις των δύο χωρών διευρύνθηκαν εκθετικά κατά τη διάρκεια της θητείας του  Σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζάγεντ αλ Ναχίαν

Βαθιά λύπη για τον θάνατο του προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζάγεντ αλ Ναχίαν, εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΑΕ διευρύνθηκαν εκθετικά, επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια και τη βαθύτατη συμπαράσταση στην οικογένειά του, τον λαό και την κυβέρνηση «του στενού φίλου και στρατηγικού μας εταίρου».

Κατά το Σύνταγμα των Εμιράτων, ο αντιπρόεδρος Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ αλ-Μάκτουμ, εμίρης του Ντουμπάι, θα ασκεί καθήκοντα προέδρου μέχρι τη σύγκληση του ομοσπονδιακού συμβουλίου, εντός 30 ημερών, για την εκλογή του νέου προέδρου.

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, ο Σέιχ Χαλίφα Μπιν Ζάγεντ Αλ Ναχίαν γεννήθηκε το 1948, το 2004 ανέλαβε την ηγεσία του πλουσιότερου εμιράτου, του Αμπού Ντάμπι, και έγινε αρχηγός του κράτους, ενώ αναμένεται ότι διάδοχός του ως εμίρης του Αμπού Ντάμπι θα αναδειχθεί ο ετεροθαλής αδελφός του Πρίγκιπας Διάδοχος Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ-Ναχίαν.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική