30 Ιανουαρίου 2023

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους Άρχοντες του Οικομενικού Πατριαρχείου

Η αντιπροσωπεία των Αρχόντων υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, είχε ολιγόωη συζήτηση με τον πρωθυπουργό πραγματοποιώντας προπαρασκευαστικές συζητήσεις σχετικά με την πραγματοποίηση ενός Διεθνούς Συνεδρίου του συγκεκριμένος τάγματος στην Αθήνα κατά το οποίο θα παρευρεθούν προσωπικότητες της πολιτικής και του επιχειρείν από ολόκληρο τον κόσμο.

Κατά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το έργο που τελούν οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και επισήμανε στους επικεφαλής ότι η ελληνική κυβέρνηση θα βοηθήσει στο έργο τους.


mitsotakis_arxontes__1_

Οι Άρχοντες είναι μια κλειστή λέσχη ισχυρών ανθρώπων που εργάζονται για τη διατήρηση των κεκτημένων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ορθοδοξίας. Έκδικος, νομοφύλαξ, χαρτουλάριος, ρεφερενδάριος, σκευωφύλαξ, νομοδότης. Μερικά από τα 40 συνολικά τιμητικά εκκλησιαστικά παράσημα που απονέμονται από τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε προσωπικότητες που υπηρετούν την Ορθοδοξία και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Οι «Άρχοντες» του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποδέχονται τους τίτλους που διατηρούνται πέντε αιώνες μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Πρόκειται για ανθρώπους της διανόησης, της τέχνης και του επιχειρείν οι οποίοι συνεισφέρουν για το καλό της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας.

Με χορηγίες που ξεκινούν από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και φθάνουν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ οι άγνωστοι «φρουροί» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενεργούν για την διατήρηση και διάδοση της Ορθοδοξίας. Τα τελευταία 24 χρόνια οι Άρχοντες έχουν δωρήσει περισσότερα από 53 εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ αυτών ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Τζώρτζ Τσούνης ο οποίος έχει τον τίτλο του Υπομνηματογράφου, αλλά και ο λοιμοξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος πέρυσι χειροτονήθηκε Άρχων Οφφικιάλιος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη.


mitsotakis_arxontes__3_Πολιτική