23 Οκτωβρίου 2021

Συνάντηση Μητσοτάκη-Δένδια στο Μαξίμου

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου συναντάται με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Τα δύο υπουργεία (σ.σ. Άμυνας και Εξωτερικών) είναι απόλυτα συντονισμένα. Αυτήν την ώρα ο κ. Μητσοτάκης συναντά στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Δένδια, πριν την τελική υπογραφή. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική συμφωνία. Που είναι ακόμα μία επιτυχία της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται τόπος κοντά στα χερσαία σύνορα. Στον Έβρο παράλληλα, πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες της χώρας μας και των ΗΠΑ όσον αφορά στην παρουσία στην Αν. Μεσόγειο. Είναι σημαντική συμφωνία που αναβαθμίζει το γεωστρατηγικό μας αποτύπωμα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ θα έχει πενταετή διάρκεια και ουσιαστικά θα ανανεώνονται οι αμερικανικές και οι ελληνικές δεσμεύσεις σε ότι αφορά την προστασία και την ασφάλεια της χώρας μας.Πολιτική