Πολιτική

Συνάντηση του Ισραηλινού υπουργού Οφίρ Ακούνις με νέους βουλευτές, με φόντο την Ακρόπολη (Φωτογραφίες)

Στη συνάντηση που πραγματοποίηθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη συζητήθηκαν θέματα για την περιφερειακή συνεργασία αλλά και η πορεία της πανδημίας

Μια άτυπη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε ο Ισραηλινός Υπουργός Περιφερειακής Συνεργασίας κος Οφίρ Ακούνις, με νέους κυρίως βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, από διάφορα κόμματα, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη χώρα μας, το προηγούμενο διήμερο με τον συνάδελφό του υπουργό Εξωτερικών,  κο Γκάμπι Ασκενάζι.

Η συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος τυγχάνει παλιός φίλος του ισραηλινού υπουργού, είχε ως στόχο την γνωριμία Ελλήνων Βουλευτών με τον Υπουργό σε ένα περιβάλλον φιλικό και χαλαρό. 

Ο κ. Akunis μοιράστηκε την εμπειρία του Ισραήλ με το COVID-19 και την κατάσταση που αντιμετώπισε η χώρα τους προηγούμενους μήνες. 

Αναφέρθηκε στη νέα Μέση Ανατολή που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια αλλά και για μια νέα ευρύτερη περιοχή περιφερειακής συνεργασίας, που περιλαμβάνει χώρες όπως την Ελλάδα και την Κύπρο, την Αίγυπτο, το Μαρόκο, τις χώρες του Κόλπου, τα Εμιράτα, το Μπαχρέιν ακόμη και το Σουδάν. Το νέο μπλοκ ευρύτερης συνεργασίας που διαμορφώνεται έχει στόχο την ειρηνική συνεργασία, καθώς και την οικονομική και κοινωνική ευημερία των λαών που ανήκουν σε αυτό.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε μεγαλόπνοα έργα στα οποία θα ήθελε να συμμετέχουν ελληνικές εταιρείες όπως την ανάπτυξη της περιοχής κοντά στην Ιεριχώ και την σύνδεση μεταξύ Ερυθράς και Νεκράς Θάλασσας.

Τέλος, ανακοίνωσε τα σχέδια για ένα μεγάλο συνέδριο, Covid επιτρέποντος, με θέμα την συνεργασία σε επιχειρηματικό επίπεδο των χωρών της περιοχής. Πρώτη στάση Ισραήλ και δεύτερη Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από τη ΝΔ: Βούλτεψη Σοφία, Ρουσόπουλος Θεόδωρος, Μπουτσικάκης Χριστόφορος- Εμμανουήλ, Κυρανάκης Κωνσταντίνος Κώτσηρας Γεώργιος, Χρυσομάλλης Μίλτος, Μαρκόπουλος Δημήτρης, από το ΣΥΡΙΖΑ: Αθανασίου Νάσος, από το ΚΙΝΑΛ: Γιαννακόπουλου Νάντια.


akunis1


akunis2

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική