Πολιτική

Συνάντηση Τσιάρα με δικαστές: «Δεν θα αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησής σας»

Ο υπουργός υποσχέθηκε να καλυφθούν άμεσα τα κενά που δημιουργήθηκαν στα Ειρηνοδικεία από τον Ιούνιο του 2019

Το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης.

Κατά την συνάντηση αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΔΕ εξέφρασε την ανησυχία της και την έντονη αντίθεσή της στην φημολογούμενη αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης των δικαστικών λειτουργών και τη θεσμοθέτηση του βοηθού δικαστή στον Άρειο Πάγο.

Ο κ. Τσιάρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαβεβαίωσε την ΕΔΕ, ότι σε κάθε περίπτωση οι βοηθοί δικαστή δεν μπορεί παρά να είναι δικαστικοί υπάλληλοι που θα συνεπικουρούν τους δικαστές όλων των βαθμίδων, εφόσον τα δικαστήρια το κρίνουν σκόπιμο, ενώ συμφωνήσαν τα δύο μέρη «στην ανάγκη διατήρησης της επετηρίδας ως ασφαλούς κριτηρίου προαγωγής δικαστών και εισαγγελέων».

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, σημείωσε πως δεν είναι στις προθέσεις του η παράταση του ωραρίου των ποινικών ακροατηρίων, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ενώ υποσχέθηκε να καλυφθούν άμεσα τα κενά που δημιουργήθηκαν στα Ειρηνοδικεία από τον Ιούνιο του 2019 και να ενισχυθεί η στελέχωση της αρμόδιας υπηρεσίας που ασχολείται με τον υπολογισμό των μισθολογικών ωριμάνσεων.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική