Πολιτική

Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου: Το επίδομα γεννήσεων σε πρώτο πλάνο

Ψηλά στην ατζέντα επίσης το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις, καθώς και το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν το 2020

Τα νομοσχέδια για το επίδομα γεννήσεων και τις συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στις 11, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκτός από τα δύο προαναφερθέντα θέματα, στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, καθώς και το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης:

-Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης (Υπουργείο Εργασίας), για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), για την επιτάχυνση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών) και για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

-Η παρουσίαση του εγχειριδίου καλής νομοθέτησης: νομοπαρασκευστική μεθοδολογία και ανάλυση συνεπειών ρύθμισης (Υπουργός Επικρατείας).

-Η παρουσίαση και έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων για το 2020 (Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου).

-Η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και οι δράσεις επιτάχυνσης (Υπουργείο Ανάπτυξης).

-Η σύσταση και συγκρότηση Διυπουργικής Επιτροπής για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή (Υπουργείο Περιβάλλοντος).

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική