Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ – Δένδιας: Διευρυνόμαστε, δεν μεταλλασσόμαστε, το μπλε μένει μπλε

«Οι εκλογικές νίκες του μέλλοντος θα επιτευχθούν εν ονόματι των αρχών και των αξιών μας, όπως μέχρι σήμερα, γιατί διευρυνόμαστε, δεν μεταλλασσόμαστε, το μπλε μένει μπλε. Πάντα μπλε, δεν ξεθωριάζει και δεν αλλάζει. Το μπλε μένει μπλε», υπογράμμισε από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, σε μια ομιλία με έντονο ιδεολογικό πρόσημο.

«Δεν είμαστε μηχανισμός νομής εξουσίας. Ασκούμε εξουσία κατ΄ εντολήν του ελληνικού λαού στο όνομα αρχών και αξιών. Αυτή είναι η ισχυρή μας νομιμοποίηση και αυτός είναι ο λόγος ύπαρξής μας. Όχι η νομή της εξουσίας, όχι το κράτος λάφυρο», είπε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα που απευθύνεται ιδιαίτερα στα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. «Αυτούς ακριβώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενίσχυσε και ενισχύει, αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό δύο φορές, αυξάνοντας μετά από πολλά χρόνια τους μισθούς και τις συντάξεις», υπογράμμισε.

#Live | Ομιλία στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Posted by Νίκος Δένδιας on Saturday, April 6, 2024

«Εμείς είμαστε το κόμμα των μεγάλων κοινωνικών πλειοψηφιών, το κόμμα των πολλών. Διαφυλάττουμε τον φιλολαϊκό μας χαρακτήρα ως κόρη οφθαλμού. Είναι αυτό το κυρίαρχο γενετικό μας χαρακτηριστικό», τόνισε.

«Καταστήσαμε σαφέστατες τις κόκκινες γραμμές μας απέναντι στις προκλήσεις και υπερασπίσαμε με επιτυχία τα εθνικά συμφέροντα απέναντι σε απειλές συμβατικές και υβριδικές και είπαμε πάντα τα πράγματα με το όνομά τους, μέσα στη χώρα, αλλά θυμάστε και έξω από τη χώρα. Γιατί εμείς έχουμε τον πατριωτισμό της ευθύνης και η πατρίδα μας απέκτησε ένα νέο γεωπολιτικό αποτύπωμα. Είμαστε πρωτοπόροι στην προσπάθεια δημιουργίας αμυντικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στα εθνικά μας θέματα, ενώ έφερε ως παραδείγματα την ελληνική διοίκηση στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για τις ΑΟΖ που μεγάλωσαν τον εθνικό χώρο. Αναφέρθηκε παράλληλα στο νέο υπό κατάρτιση αμυντικό δόγμα, με προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική