Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ – Χαρδαλιάς: «Απόλυτος αυτοσκοπός η άμυνα μας»

«Η χώρα μας είναι το τελευταίο φυλάκιο της Δύσης ανατολικά» είπε και έκανε λόγο για την ανάγκη  αναβάθμισης της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας

Ο υφυπουργός ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς στην ομιλία του χαρακτήρισε πρωτοφανή την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και είπε ότι το μωσαϊκό της Ευρώπης δημιουργήθηκε μέσα στη σταθερότητα, ενώ τόνισε ότι οι καλές προθέσεις και η διπλωματία δεν αρκούν πάντα να αποκρούσουν τους κακώς δρώντες. Ενίοτε γίνονται ένδειξη αδυναμίας και αποδεικνύονται ανεπαρκείς είπε ο κ. Χαρδαλιάς και προσέθεσε ότι δεν ισχύει το ίδιο για την Ελλάδα “αφού μάθαμε να αγωνιζόμαστε για την ύπαρξη μας και την ελευθερία μας”.

Είπε ακόμη ότι τα σύνορα της Ελλάδας ταυτίζονται με την ΕΕ και ότι η χώρα μας είναι το τελευταίο φυλάκιο της Δύσης ανατολικά. Αναφέρθηκε στις δυνατότητες ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας και έκανε λόγο για δυο άξονες: Πρώτον τη δημιουργία διπλωματικού και στρατιωτικού οικοδομήματος που να πείθει όποιο τρίτο απεργάζεται την προσβολή ξένων κυριαρχικών δικαιωμάτων ότι οι απειλές θα αποκρουστούν, και δεύτερον την στρατηγική επικοινωνία της αποφασιστικότητας αυτής προς κάθε ενδιαφερόμενος κακοπροαίρετο ή μη.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε επίσης ότι είναι απόλυτος αυτοσκοπός η άμυνα μας και χαρακτήρισε υψίστης σημασίας την αναβάθμιση της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική