Πολιτική

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια των «5» υποψηφίων με αναφορές στην τοξική αρρενωπότητα, το κόμμα του lobbying και τα social media

Την δική τους πλατφόρμα παρουσίασαν ενώπιον των συντρόφων τους οι «5» υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια του συνεδρίου, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Από τις τοποθετήσεις όλων δεν έλειπαν οι ειδικές αναφορές στην παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ήταν και πάλι απών από τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Από τις τοποθετήσεις των πέντε υποψηφίων δεν έλειψαν επίσης η εσωκομματική κριτική, οι αιχμές αλλά και οι επιθέσεις σε βάρος της κυβέρνησης.

Η Εφη Αχτσιόγλου έδωσε σκληρή απάντηση στις κατηγορίες του Στέφανου Τζουμάκα ότι είναι υποστηριζόμενη από τη διαπλοκή, αλλά και για τον Παύλο Πολάκη για την τοξική αρρενωπότητα.

«Δεν θα σας κρύψω ότι πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα απογοητεύτηκα από την ποιότητα του εσωτερικού μας διαλόγου» είπε χαρακτηριστικά ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του εξαπέλυσε πυρά στο εσωτερικό του κόμματος για όσους τον θεωρούν δεξιά απόκλιση και για όσους μπορεί και να μην ήθελαν την κυβέρνηση της Αριστεράς. Παράλληλα τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να είναι το κόμμα του lobbying, το κόμμα των εσωκομματικών ανταγωνισμών, των προσωπικών εγωισμών».

Εσωκομματικά βέλη εξαπέλυσε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με το «καλημέρα». Στην αρχή της ομιλίας του ο πρώην ΥΠΟΙΚ είπε «είμαστε χαρούμενοι να συζητάμε μακριά από τη βαρβαρότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Τζουμάκας από την πλευρά του είπε «τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γνωρίζουν ότι χρειαζόμαστε ηγεσία Νίκης και όχι ανεπάρκειας και ήττας ενώ ο Νίκος Παππάς απάντησε στην Έφη Αχτσιόγλου προτάσσοντας το κόμμα μελών έναντι του κόμματος των δομών που προτείνει η πρώην υπουργός.

Το συνέδριο άνοιξαν με την ομιλία τους οι γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Οι ομιλητές έλαβαν τον λόγο αλφαβητικά. Πρώτη μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου η οποία ζήτησε να οργανώσουν και να σχεδιάσουν μια νέα εποχή για τη χώρα. Αποτιμώντας το νωπό εκλογικό αποτέλεσμα, «είναι ψήφος ανοχής.


Ομιλία Ε. Αχτσιόγλου στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Νομίζω πως ναι, σίγουρα δεν είναι ψήφος ενθουσιασμού» ανέφερε για την επικράτηση της ΝΔ και με αυτοκριτική διάθεση, «εκτιμώ ότι δεν συλλάβαμε έγκυρα και ουσιαστικά ότι η αντίθεση μνημόνιο και αντιμνημόνιο άρχισε να φθίνει από το 2018 και μετά», τόνισε. Κατά την κ. Αχτσιόγλου, «μετά το ότι οι Έλληνες ήθελαν μια άλλη εποχή». «Και εδώ η ευθύνη μας βαραίνει όλους» υποστήριξε, λέγοντας πως «την πιο κρίσιμη στιγμή, επικράτησε σε εμάς μια προβληματική εσωστρέφεια». Παράλληλα, κατά την κ. Αχτσιόγλου, «εξασθένισαν οι δεσμοί μας με την κοινωνία», με τις εργαζόμενες γυναίκες ,με τους νέους, με τους επιστήμονες και με το αίτημά τους για βελτίωση της ζωής τους. «Από αυτήν την απόσταση καθορίστηκε το εκλογικό αποτέλεσμά» τόνισε η υποψήφια Πρόεδρος του κόμματος, συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κατέβει στην κοινωνία από τον Πρόεδρό του μέχρι το κάθε μέλος».

Μιλώντας για τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «εκεί που όλοι βλέπαν αδιέξοδα, ο Αλέξης Τσίπρας έβλεπε δυνατότητες» σημείωσε, προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας «πέτυχε το ιστορικά αδιανόητο: την Αριστερά στην κυβέρνηση».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική