Πολιτική

Συνέδριο της ΝΔ: Συνεχίζονται για 2η ημέρα οι εργασίες – Δείτε live

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ, που συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: «50 Χρόνια ΝΔ: Οι ιδέες και οι άνθρωποι», «50 Χρόνια ΝΔ: Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη», «50 Χρόνια ΝΔ: Για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο» και «50 Χρόνια ΝΔ: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται».


15ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας (2η μέρα - Α μέρος)

Στο συνέδριο μετέχουν 2.742 στελέχη από όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι των απόδημων Ελλήνων, ενώ αύριο Κυριακή (7.4.2024) θα απευθύνουν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης και η υποψήφια του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Πριν τη λήξη των εργασιών θα απευθύνει νέα ομιλία προς το σώμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ΝΔ έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία»

Παρέμβαση στο συνέδριο πραγματοποίησε ο γενικός διευθυντής ΝΔ Ιωάννης Σμυρλής, που έκανε λόγο για «μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση στο άκουσμα της διπλής επετείου».

«Η ΝΔ δεν πρωταγωνιστεί τυχαία στην πολιτική ιστορία του τόπου, έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία, εκφράζει φιλελεύθερες και πρωτοπόρες ιδέες με επίκεντρο τον άνθρωπο», τόνισε, σημειώνοντας ότι διαχρονικά το κόμμα υπηρετεί αξίες και αρχές, έμεινε πιστό στις ιδέες του και γι’ αυτό είναι ανθεκτικό και ισχυρό κόμμα.

«Έχουμε πρωταγωνιστήσει σε στρατηγικές επιλογές για την πατρίδα, σε εμβληματικές μεταρρυθμίσεις, έχουμε χαράξει στιβαρές μακρόπνοες πολιτικές που η ιστορία και ο χρόνος δικαίωσε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε πολιτικές που απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα και επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν στις προκλήσεις του μέλλοντος», είπε.

Καλαφάτης: Η ΝΔ είναι το κόμμα της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης απέδωσε τιμή στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που ίδρυσε την παράταξη και στους επόμενους αρχηγούς του κόμματος, όπως και στα ιστορικά στελέχη και όλους τους αγωνιστές της «που μετέφεραν τον πυρσό των ιδεών της από το χθες στο σήμερα».

«Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια όταν άλλοι θεωρούσαν την ΕΟΚ συνδικάτο. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν άλλοι την έσυραν στο χάος. Εμείς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δώσαμε ξανά στην Ελλάδα περήφανη θέση στο κέντρο της Ευρώπης», είπε και πρόσθεσε: «Πατριωτισμός είναι οι πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα πιο ισχυρή. Είναι η ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων, το απόρθητο των συνόρων μας, η προώθηση των δικαίων μας στη γη και τις θάλασσές μας».

«Είμαστε η παράταξη που εξασφαλίζει σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά στην πορεία της πατρίδας μας και αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο στις ευρωεκλογές. Μια πλατιά νίκη της ΝΔ που δε θα αφήσει περιθώρια για αναχώματα στην πορεία της χώρας. Μια πλατιά νίκη που θα στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσωπα που θα δυναμώνουν όχι θα υπονομεύουν την εθνική παρέμβαση και θα δίνει συνέχεια στο δρόμο για μια δυναμική και περήφανη πατρίδα. Αυτός είναι ο κοινός στόχος. Το εθνικό συμφέρον και το κοινό καλό», σημείωσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Συνθήκες ξηρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με ερημοποίηση

Σενάρια συνωμοσίας στις ΗΠΑ για τον σεισμό πριν από την έκλειψη Ηλίου – Τι λένε οι σεισμολόγοι

«Όχι» στους πειραματισμούς, «ναι» στη σταθερότητα – Ο Μητσοτάκης απέναντι στην «επικίνδυνη Βαβέλ» της αντιπολίτευσης

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική