Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές Αρβανίτη για τη λειτουργία των οργάνων – Στην τελική ευθεία οι «11», οι επόμενες κινήσεις

Συνεχίζουν τα προειδοποιητικά σήματα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με την εσωκομματική λειτουργία, στον απόηχο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας στα μέσα της εβδομάδας, που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις λόγω της αποχώρησης του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Διονύση Τεμπονέρα.

Η πρόωρη αποχώρηση του κ. Κασσελάκη από την αίθουσα έκανε αρκετά στελέχη να μιλήσουν για «ευτελισμό του οργάνου», «απρέπεια προς τον ομιλητή», αλλά και «απαξιωτική συμπεριφορά» απέναντι στους παριστάμενους, προσθέτοντας άλλο ένα στοιχείο στην αδυναμία συντονισμού μεταξύ κορυφής και στελεχιακού δυναμικού του κόμματος. Σε αυτό το σκηνικό, εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κώστα Αρβανίτη, καθώς ο ίδιος δεν συνηθίζει να παρεμβαίνει δημόσια για τα εσωκομματικά, ενώ φημίζεται για το ψύχραιμο ύφος του και συχνά ευδιάθετο, όπως φάνηκε κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπου καθόταν όπως και τις άλλες φορές, πλάι στον Αλέξη Τσίπρα.

Όρια και κανόνες

Ωστόσο, χθες, «δεν μπορεί ο θυμός να ξεπερνάει το όραμα. Είναι ιστορικό λάθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα καράβι που συνεχίζει τη διαδρομή του. Δεν έχει αλλάξει το σχέδιο.

Είμαι κατά των αποχωρήσεων και των ομαδοποιήσεων» ανέφερε ο κ. Αρβανίτης, υπογραμμίζοντας ακόμη πως «το κόμμα είναι ενιαίο και πάμε να κάνουμε τη νέα μας αρχή. Πολιτική είναι να χτίζεις και να προχωράς. Οφείλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρατήρησε «πρέπει να στηρίξουμε τα όργανα μέσα στο κόμμα. Όπου δεν υπάρχουν όρια και κανόνες βγαίνει αρρώστια».

Προβληματισμός και παράπονα στον απόηχο των δημοσκοπήσεων

Τόσο η ανάγκη να προταχθούν τα όργανα, όσο και να υπάρχει σεβασμός σε όρια και κανόνες αποτελούν, την ίδια ώρα, ζητούμενα όχι μόνο για τον κ. Αρβανίτη, αλλά και για μεγάλη μερίδα στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία δεν αποκλείεται να αναλάβουν πρωτοβουλίες στην συγκεκριμένα κατεύθυνση, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Κατά πληροφορίες, το ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας των κομματικών οργάνων προβληματίζει σοβαρά και στελέχη που στήριξαν στην κούρσα της διαδοχής τον κ. Κασσελάκη και τώρα δυσφορούν στην «ρευστοποίηση της εσωκομματικής δημοκρατίας», όπως περιγράφουν.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική