Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Απών ο Τσίπρας από την Κεντρική Επιτροπή – Ανοίγουν τα χάρτια τους οι υποψήφιοι διάδοχοι

Χωρίς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει από το πρωί του Σαββάτου η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναμένεται να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους οι υποψήφιοι διάδοχοι για την προεδρία του κόμματος, με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχουν ήδη ανακοινώσει τη θέση τους στην κούρσα διαδοχής και τον Νίκο Παππά να αναμένεται να το κάνει σήμερα.

Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής βρίσκονται, μεταξύ άλλων, Σωκράτης Φάμελλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παύλος Πολάκης, Διονύσης Τεμπονέρας, Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώργος Βασιλιάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος κ.α.

Δείτε φωτογραφίες:


synedriasi-syriza-13

Ευκλείδης Τσακαλώτος-Πέτρος Φιλίππου


synedriasi-syriza-12

Παύλος Πολάκης-Νίκος Παππάς


polakis-nikos-pappas

Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς συζητούν επί εγγράφων


synedriasi-syriza-11

Ράνια Σβίγκου-Γιώργος Βασιλειάδης


synedriasi-syriza-10

Γιάννης Ραγκούσης-Θανάσης Θεοχαρόπουλος-Όλγα Γεροβασίλη


synedriasi-syriza-8

Θεοδώρα Τζάκρη-Διονύσης Τεμπονέρας-Νίκος Παππάς-Φώτης Κουβέλης


synedriasi-syriza-7

Παύλος Πολάκης και στο βάθος Ρένα Δούρου


synedriasi-syriza-6

Γιώργος Βασιλειάδης (καθιστός) – Σωκράτης Φάμελλος (όρθιος)


synedriasi-syriza-5

Γιώργος Βασιλειάδης-Σωκράτης Φάμελλος-Θεοδώρα Τζάκρη


synedriasi-syriza-4

Σωκράτης Φάμελλος-Αθηνά Λινού


synedriasi-syriza-3

Ράνια Σβίγκου-΄Όλγα Γεροβασίλη


synedriasi-syriza-2

Κώστας Αρβανίτης-Ράνια Θράσκια-Ράνια Σβίγκου-Γιώργος Βασιλειάδης


synedriasi-syriza-1

Ρένα Δούρου-Παύλος Πολάκης


pappas-vitsas

Στέλιος Παππάς-Δημήτρης Βίτσας

Αχτσιόγλου: Πολιτική Πλατφόρμα

Έχοντας ανοίξει πρώτη το χορό της διαδοχής στα μέσα της εβδομάδας, την πολιτική της πλατφόρμα ως υποψήφια Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμένεται να παρουσιάσει η Έφη Αχτσιόγλου προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ για τις θέσεις και τους στόχους του εκτιμάται πως θα τοποθετηθεί και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με δεδομένο ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών παρουσίασε χθες επίσημα την υποψηφιότητά του, παρουσία κορυφαίων στελεχών της εσωκομματικής τάσης «Ομπρέλα».


Δήλωση - Ανακοίνωση υποψηφιότητας 12-07-2023

Τσακαλώτος: Αριστερό κόμμα

Εξηγώντας το όραμά του, αλλά και τις προτεραιότητές του για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο εξής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε χθες πως «χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό, δημιουργικό κράτος, που δημιουργεί πλούτο» και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παραμείνει κόμμα της Αριστεράς, ενώ σημείωσε ότι το στίγμα που δόθηκε στις εκλογές ήταν θολό για την ταυτότητά του. Επιπλέον, σημείωσε ότι η υποψηφιότητα του είναι μια υποψηφιότητα που βασίζεται στο δίπολο συνέχεια και τομή. Η συνέχεια, τόνισε, βασίζεται στην παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα για όσα καταφέραμε. «Ως κυβέρνηση βγήκαμε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Είχαμε και τη συμφωνία των Πρεσπών με τον καθοριστικό ρόλο του Αλέξη Τσίπρα. Στην ιστορία αυτό θα μείνει.» Και συνέχισε λέγοντας ότι η τομή έγκειται στο ζήτημα της ταυτότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια ξεκάθαρη ταυτότητα. «Στη δική μου σύλληψη ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει κομμάτι της Αριστεράς. Δεν μπορώ να φανταστώ μια Αριστερά που δεν θα θέλει να κάνει ανοίγματα στον κόσμο, σε εργαζομένους όλων των ειδών, από τους διανομείς μέχρι την εστίαση και τον τουρισμό».


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του  | 14/07/2023 | ΕΡΤ

Παραδέχθηκε ακόμη ότι χρειάζεται μεγάλη συζήτηση και αναστοχασμό για τα αίτια της ήττας του κόμματος στις εκλογές, ενώ περιέγραψε την επιθυμία του για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Όπως είπε, «θέλω ένα κόμμα που δεν λαϊκίζει, που είναι αξιόπιστο. Που ακούει όλο τον κόσμο, αλλά δεν ενσωματώνει όλα τα αιτήματα. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει. Ένα κόμμα που ακούει και λέει συγχρόνως. Γι’ αυτό διεκδικούμε την κυβέρνηση επειδή είμαστε σίγουροι ότι σε αυτό που λέμε υπάρχει ένας κορμός που μπορεί να φέρει μια διαφορετική κατεύθυνση στην Ελλάδα. Ένα κόμμα που ξαναβρίσκει την αξιοπιστία του, με τις δικές μας αξίες, προτάσεις, την ικανότητα να ακούμε και σταθερότητα».

Παππάς: Μετασχηματισμός

Πλην των Έφης Αχτσιόγλου και Ευκλείδη Τσακαλώτου, το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ως το πιο θεσμικό, φέρεται να έχει επιλέξει ο πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, για να καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η οποία θα αντανακλά την ανάγκη συνέχειας στον μετασχηματισμό του κόμματος, ενώ θα υποστηρίζεται από μεγάλο μέρος της «προεδρικής» πλειοψηφίας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική