Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ – Αυγέρη: Ο Νίκος Φίλης έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα, να είναι ο σοφός Νέστωρ της πολιτικής

«Ο Νίκος Φίλης έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα, να είναι ο σοφός Νέστωρ της πολιτικής» δήλωσε η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, με αφρομή τις χθεσινές δηλώσεις του για τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «κάτι μεταξύ Πέπε Γκρίλο και Τραμπ».

«Ζούμε τους μετασεισμούς των εκλογών. Φαντάζομαι ότι όλα αυτά σιγά σιγά θα κοπάσουν, αυτή είναι η δική μου επιθυμία, αίσθηση» είπε η κυρία Αυγέρη. Αναφερόμενη στον Νίκο Φίλη υποστήριξε πως θα έπρεπε να είναι ο «σοφός Νέστωρ της πολιτικής» και όχι να οξύνει τα πνεύματα.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvtjw34c1i69)

«Εμείς τον βρήκαμε στο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να ανεβάζει το τόνο, να οξύνει την κατάσταση. Ίσα ίσα ο Νίκος Φίλης έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα, να είναι ο σοφός Νέστωρ της πολιτικής. Από άλλους περιμέναμε την πολιτική εφηβεία και σε άλλους τη βρίσκουμε. Θέλει ωριμότητα και ένα καλό πολιτικό παράδειγμα για το πώς περνάμε αυτές τις περιόδους που είναι δύσκολες» είπε χαρακτηριστικά

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης ή διαγραφής μελών, η κ. Αυγέρη απάντησε ότι θα πρέπει να ερωτηθούν οι ίδιοι. «Κανείς δεν είναι με το ζόρι στην πολιτική. Ειδικά στα δημοκρατικά ελεύθερα κόμματα. Τα κόμματα είναι ανοιχτοί οργανισμοί. Για το αν θα διαγραφούν είναι απόφαση των οργάνων. Εγώ δεν είμαι το πειθαρχικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαι ούτε παιδονόμος, ούτε λογοκριτής, απλά αξιολογούνται τα λόγια και οι προθέσεις και επίσης αξιολογείται και η στιγμή αυτά που κάθε φορά βγαίνουν από το σώμα».

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι εύκολο να χωνέψουμε αυτό που έχει συμβεί. Έχει παραχθεί τόση πολιτική ύλη σε ένα μήνα που δεν μπορούμε να την διαχειριστούμε, να την αξιολογήσουμε, δεν είναι εύκολο» και πρόσθεσε πως «αντί να παραγάγουμε πολιτικό σχέδιο και λόγο, απαντάω για το τί είπε ο σύντροφος Φίλης».

«Καταναλώνουμε πόρους, φαιά ουσία, συζήτηση, ένταση, εξαντλούμε την υπομονή της κοινής γνώμης ενώ από εμάς θα περίμενε να κάνουμε αντιπολίτευση» τόνισε η κυρία Αυγέρη, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως η Έφη Αχτσιόγλου δεν θέλησε να πάρει κάποιο τομέα στο κόμμα. «Είναι μια προσωπική απόφαση. Κατανοώ και την κόπωση και την εξάντληση και τα αποθέματα ενέργειας» είπε.

Το σχέδιο Κασσελάκη

Σχετικά με την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ και το σχέδιο του κ. Κασσελάκη, η κυρία Αυγέρη είπε: «Ήδη βλέπετε εμένα, είναι μια αλλαγή που αποτυπώνει και τον τρόπο έκφρασης, επικοινωνίας του πολιτικού σχεδίου και τον τρόπο που θα επικοινωνούνται οι πολιτικές αποφάσεις ολόκληρου του ΣΥΡΙΖΑ. Είδατε άμεσες παρεμβάσεις, αλλαγές στο σχεδιασμό. Δομήθηκε το πολιτικό γραφείο του προέδρου με τον Μανώλη Καπνισάκη. Σύντομα θα κλείσει η διευθέτηση σχετικά με τα πρόσωπα που θα είναι στο διευθυντήριο της κοινοβουλευτικής ομάδας. Που θα αναλάβουν τους κοινοβουλευτικούς τομείς του κόμματος, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική ομάδα και μετά ξεκινάμε δουλειά. Θα πρέπει οι τομεάρχες να είναι οι σκιώδεις υπουργοί. Όλα θα γίνουν συλλογικά και άκρως δημοκρατικά. Θα τους ταράξει στη συλλογικότητα».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική