Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Εικονομαχία» μετά το mea culpa Τσίπρα – Βγήκαν τα μαχαίρια και για το Συνέδριο

Σε «εικονομάχους» και «εικονολάτρες» έχουν χωριστεί στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες, καθώς η απολογιστική τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την περίοδο της διακυβέρνησής του, έχει πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά από τη βροχή αντιδράσεων για την αυτοκριτική του κ. Τσίπρα απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησής του στα ζητήματα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και της Novartis με προεξάρχοντα τον βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη, μια άλλη ανάγνωση της τοποθέτησης του πρώην πρωθυπουργού επιχείρησε ο πρώην Βουλευτής, Θέμης Μουμουλίδης, προκαλώντας έντονες συζητήσεις τη χθεσινή ημέρα.

Σε μία μακροσκελή ανάρτησή του υπό τον τίτλο «Ποιους ενοχλεί ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ…», ο κ. Μουμουλίδης αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «κανείς εκ των «υψηλόβαθμων», δεν «παραμέρισε» μετά το ιδιαίτερα αρνητικό αποτέλεσμα των τελευταίων εθνικών εκλογών. Αντίθετα συνέχισαν «αγέρωχοι» την εσωκομματική «καριέρα» τους σε θέσεις αιχμής», για να αφήσει σαφείς αιχμές για τη διοργάνωση του 4ου Συνεδρίου του κόμματος.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czjgpd7q1449)

Το «μη Συνέδριο»

Σύμφωνα με τον κ. Μουμουλίδη, επρόκειτο για ένα Συνέδριο «που στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ, αφού ουδέποτε κανείς ανακοίνωσε τον περιορισμένο αριθμό των διαπιστευμένων συνέδρων», ενώ ο ίδιος εκτίμησε πως «ουδέποτε, ελέγχθηκε η ιδιότητα [και ο ρόλος] των παρευρισκομένων εντός του σταδίου, που κατά ένα μεγάλο αριθμό, δεν ήταν σύνεδροι, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μια σειρά, «δια βοής» αυθαίρετων αποφάσεων, υπό το κράτος μιας σειράς οριακών συμπεριφορών όχι μελών αριστερού κόμματος, αλλά όχλου». Στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Μουμουλίδης αντέτεινε πως «όλα θα ήταν διαφορετικά, αν ο πρόεδρος του Συνεδρίου, και “ιστορικό στέλεχος”, είχε φροντίσει στην αίθουσα να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια λήψης αποφάσεων, αυστηρά οι Σύνεδροι του πολιτικού φορέα, και όχι ο ανεξέλεγκτος αριθμός «Χειροκροτητών -οπαδών»!!!», για να προσθέσει πως «εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι ο πρόεδρος του Συνεδρίου, ουδέποτε αντέδρασε, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης, «έδειχνε» τις μπροστινές θέσεις, «αποκαλύπτοντας» και δίνοντας βορρά στο πλήθος, τους “εσωτερικούς εχθρούς”, οι οποίοι και αποδοκιμάζονταν, από ένα πρωτοφανές πλήθος αλαλαζόντων φανατικών».

«Τέλος, είναι πολιτικά ανήθικο, να εναντιώνεσαι, στον ευεργέτη σου, όταν μάλιστα αυτός έχει αναλάβει το σύνολο των πολιτικών ευθυνών. Είναι αμοραλιστικό να συνεχίζεις να θεωρείς τον ίσκιο σου μπόι σου, και να συνεχίζεις επιλέγοντας «ιδιοτελείς ατραπούς», ξένες προς κάθε έννοια αριστερής ηθικής και συμπεριφοράς» κατέληξε ο πρώην βουλευτής, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «μια ελπίδα ζωντανή, ενεργή και παρούσα».


moymoulidis

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Θέμη Μουμουλίδη:

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική