Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Φωνές, αντιπαραθέσεις και γιουχαΐσματα κατά την 3η μέρα του συνεδρίου

Με εντάσεις συνεχίζεται η τρίτη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν λείπουν οι φωνές, οι αντιπαραθέσεις ακόμα και για τα γιουχαΐσματα. Από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει οι ομιλίες των συνέδρων με τους περισσότερους να εκφράζουν από το βήμα του συνεδρίου τη διαφωνία τους για την ενδεχόμενο νέα εκλογική διαδικασία.

Όσοι, από την άλλη, άσκησαν κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, δέχθηκαν σκληρές αποδοκιμασίες από τους υποστηρικτές του προέδρου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του συνέδρου που αναφέρθηκε στα «πρωινάδικα» με τους συνέδρους να φωνάζουν εναντίον του.

Η μέρα ευνόησε τη συμμετοχή συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες. Όμως και πάλι, πολλά καθίσματα έμειναν άδεια. Η χαμηλή συμμετοχή συνεχίζει να προβληματίζει τα στελέχη του κόμματος που ωστόσο την αποδίδουν στην εντεινόμενη εσωστρέφεια.

Ταυτόχρονα με τις ομιλίες παρατηρούνται πηγαδάκια στελεχών αλλά και μελών του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρέπει να γίνουν οι εκλογές, έλα να υπογράψεις», έλεγε ένας σύνεδρος σε έναν άλλον κινητοποιώντας κι άλλο κόσμο για το κείμενο που κυκλοφορεί στους διαδρόμους του γηπέδου Tae Kwon Do και ζητά την αναβολή εκλογών «αφού ήδη έχουμε πρόεδρο και βγήκε με 150 χιλιάδες ψήφους πριν από 4 μήνες», λένε.

Για τρίτη μέρα, πάντως, το όνομα του Αλέξη Τσίπρα και η παρέμβασή του συνεχίζεται να ακούγεται. Το συνέδριο συνεχίζει τις εργασίες του στη σκιά της παρέμβασης του που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και έφερε νέα δεδομένα στο συνέδριο. «Πού ήταν ο Αλέξης Τσίπρας τόσο καιρό», διερωτήθηκε μια σύνεδρος από το βήμα. Η αναφορά αυτή έφερε αμηχανία σε κάποιους, ωστόσο, προκάλεσε και το θερμό χειροκρότημα άλλων. «Ο Τσίπρας φταίει» έλεγαν δύο κυρίες ψιθυριστά η μια στην άλλη. «Δεν περίμενα να σηκώσει το γάντι ο πρόεδρος» απάντησε η άλλη κυρία.

Οι τόνοι σηκώθηκαν όταν στο βήμα του συνεδρίου ανέβηκε ο Γιάννης Ραγκούσης. Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν όταν ο πρώην υπουργός είπε ότι χρειάζεται μια κεντροαριστερή στροφή. Όμως, οι αποδοκιμασίες προκλήθηκαν από την αναφορά του στην εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη. Χρειάστηκε η παρέμβαση του προεδρείου για να σταματήσουν τα γιουχαΐσματα και οι φωνές. «Σεβασμό στον ομιλητή» ζήτησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενώ ο Γιάννης Βουλγαράκης υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα δημοκρατικό κόμμα».

Πάντως, από το προεδρείο έγιναν παρατηρήσεις και νωρίτερα, ακόμα και στον Στέφανο Κασσελάκη. Μπαίνοντας στην αρένα υπήρξε αναστάτωση με πολλούς να σπεύδουν να φωτογραφηθούν με τον πρόεδρο του κόμματος, δημιουργώντας φασαρία την ώρα που άλλοι σύνεδροι προσπαθούσαν να μιλήσουν. Σύνεδρος φώναξε στον Κασσελάκη ότι «είναι συνέδριο εδώ. Αλλού οι σέλφι». Χρειάστηκε ξανά η παρέμβαση του κ. Θεοχαρόπουλου με αποτέλεσμα να ευχαριστήσει τον κόσμο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και να αποχωρήσει.

Την ίδια ώρα, η συζήτηση που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι για τα όσα θα πει στην ομιλία της η Όλγα Γεροβασίλη. Η ομιλία της, όπως ανακοίνωσε η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα. «Μήπως κάνει πίσω;» ψιθύρισε ένα μέλος που δηλώνει υποστηρικτής της, «καμία περίπτωση» απάντησε ο συνομιλητής του.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική