Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Ερντογάν: Επιβεβαιώνουν πόσο λάθος είναι ο κ. Μητσοτάκης να επαναπαύεται στη Διακήρυξη των Αθηνών

Στις «επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν» αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητώντας ενημέρωση από την κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οι επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν ότι “ο αγώνας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα”, μόλις 24 ώρες μετά την ειδοποίηση του Αμερικανικού ΥΠΕΞ προς το Κογκρέσο για την πώληση F16, επιβεβαιώνουν πόσο λάθος είναι ο κ Μητσοτάκης να επαναπαύεται στη Διακήρυξη των Αθηνών, για ύφεση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Ακολούθως υπενθυμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει εγκαίρως προειδοποιήσει ότι αν δεν προωθηθεί συγκροτημένη εθνική στρατηγική για τη δέσμευση της Τουρκίας σε διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού των αρχών καλής γειτονίας, η Τουρκία θα επανέλθει στην ένταση και στις προκλήσεις αφού προηγουμένως έχει εξασφαλίσει αυτά που ζητά».

Κλείνοντας ζητά «ενημέρωση από την Κυβέρνηση εάν – όπως ισχυρίζεται συστηματικά εδώ και μήνες- έχουν τεθεί όροι από τις ΗΠΑ προς στην Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος πώλησης και εκσυγχρονισμού F16 που ενέκρινε. Προς το παρόν, είναι σαφές ότι οι δηλώσεις των Προέδρων των Επιτροπών της Γερουσίας και του Κογκρέσου των ΗΠΑ στις οποίες δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην επιβολή όρων για την μη χρήση των αεροσκαφών κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, αποθρασύνουν τον κ. Ερντογάν».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική