Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Γονατισμένος» στις δημοσκοπήσεις – Σήμερα η εκδήλωση Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη

Χαρακτηριστικά ωστικού κύματος λαμβάνει μέρα με την μέρα η δημοσκοπική αποτύπωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η κοινωνική γείωση του κόμματος μέσω τρακτέρ, συνεδρίων και… think tanks δεν φαίνεται να πείθει το στελεχιακό του δυναμικό και κυρίως την κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Την επομένη του 1ου Περιφερειακού Συνεδρίου στην Κοζάνη, το ένα μετά το άλλο κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έκρυβαν χθες την αγωνία τους τόσο για την ανάταξη, όσο και την εξωστρέφεια του κόμματος, τέσσερις μήνες μόλις πριν τις Ευρωεκλογές, οι οποίες αναδεικνύονται στην κρισιμότερη κάλπη για τον ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία δεκαετία.

«Το κόμμα μου είναι γονατισμένο»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό One, ο βουλευτής Κέρκυρας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης ανέφερε πως «εγώ θα πω στους συντρόφους μου να ηρεμήσουν. Περνάμε μια δοκιμασία και η δοκιμασία αυτή εκφράζεται και δημοσκοπικά», για να προσθέσει πως «αυτή τη στιγμή το κόμμα μου είναι γονατισμένο. Είναι γονατισμένο και περίμενα να είναι πολύ πιο εξωστρεφές, από ότι είναι σήμερα».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyxdzx3kw9g1)

Υπό αυτήν την οπτική, ο κ. Αυλωνίτης σχολίασε για την πρωτοβουλία κοινής εκδήλωσης του Διονύση Τεμπονέρα με τους Έφη Αχτσιόγλου και Μανώλη Χριστοδουλάκη πως «τέτοιου είδους συγκλίσεις σε ανώτατο επίπεδο και μάλιστα με την πρώην συντρόφισσα, την Αχτσιόγλου, είναι θέμα της ηγεσίας του κόμματος και θα πρέπει ουσιαστικά να έχει -ας πούμε- την έγκριση των ηγετικών κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνει κάτι τέτοιο».

Ορατός ο «ο κίνδυνος της καθήλωσης»

Την ίδια ώρα, «θα πρέπει να είναι κανείς πολύ ανόητος για να περιμένει μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ένα κακό αποτέλεσμα ώστε να υπάρξουν εξελίξεις. Όλοι μας έχουμε κάθε συμφέρον να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ καλά στις εκλογές και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ καλά στις ευρωεκλογές. Είναι σταθμός για εμάς γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της καθήλωσης» εξήγησε, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Τσίπρας, για να συνεχίσει, λέγοντας πως «αν δεν ανακάμψουμε, αν δεν υπάρξει μια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό και συνεχίζει να υπάρχει ένα πολιτικό σκηνικό που ένα κόμμα έχει 40-41% και όλα τα άλλα είναι κάτω από 20% είναι πολύ κακό όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνολικά για τη δημοκρατία στη χώρα άρα θεωρώ ανόητο να λογαριάζει και να προετοιμάζεται για οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο».

Κληθείς, μάλιστα, να διασαφηνίσει αν ο χαρακτηρισμός «ανόητος» αφορούσε στους δελφίνους του κ. Κασσελάκη, «λέω ανόητο όποιον έχει ψηλά σε προτεραιότητα το τι θα κάνει εφόσον δεν πάμε καλά στις εκλογές από το να κοιτάει το πώς θα πάμε καλά στις εκλογές». Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας δεν απέκρυψε πως «το γεγονός ότι δημοσκοπικά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια δυναμική προφανώς και μας προβληματίζει δηλαδή πρέπει να το δούμε», σκέψη που φέρονται να συμμερίζονται πάρα πολλά στελέχη στο εσωτερικό του κόμματος».


Ο Γιώργος Τσίπρας στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή

Σε αναζήτηση «στέρεης απάντησης»

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική