Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η μνήμη δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα

Ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα μέτρα της αστυνομίας

Ανακοίνωση για τα μέτρα που έχει λάβει η κυνέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και τα επεισόδια ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά αναφέρει:

«Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει από το πρωί τα Εξάρχεια σε κατεχόμενη ζώνη. Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, η αστυνομία απαγορεύει σε πολίτες ακόμα και ατομικά να προσεγγίσουν το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, για να αφήσουν ένα λουλούδι ως ένδειξη τιμής και μνήμης.

Το κρεσέντο καταστολής κορυφώθηκε νωρίς το μεσημέρι με την προσαγωγή συνδικαλιστικών εκπροσώπων, δημοτικών συμβουλών και άλλων πολιτών οι οποίοι δεν παραβίασαν κανένα υγειονομικό μετρό. Ο ανίκανος να συλλάβει τους καταδικασμένους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, κ. Χρυσοχοΐδης, δίνει τώρα εντολές να προσαχθούν οι δικηγόροι των θυμάτων της Χρυσής Αυγής.

Μαζί με τον ανεύθυνο κ. Μητσοτάκη φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή ντροπιαστική εικόνα. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η μνήμη δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική