2 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΗΠΑ για τον Κούλογλου: Απαράδεκτη απόφαση η μη χορήγηση βίζας

«Η άρνηση χορήγησης βίζας σε εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι μια απλή γραφειοκρατική υπόθεση», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση

Την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να μην χορηγήσουν βίζα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου επικρίνει η αξιωματική αντιπολίτευση ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ οι αμερικανικές αρχές οφείλουν να ανακαλέσουν την «ακατανόητη και απαράδεκτη απόφαση» η οποία όπως σημειώνεται κοινοποιήθηκε χωρίς συγκεκριμένες εξηγήσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι αμερικανικές αρχές οφείλουν να ανακαλέσουν την ακατανόητη και απαράδεκτη απόφαση για άρνηση χορήγησης βίζας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέλιο Κούλογλου, η οποία μάλιστα του κοινοποιήθηκε χωρίς συγκεκριμένες εξηγήσεις.

Η άρνηση χορήγησης βίζας σε εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι μια απλή γραφειοκρατική υπόθεση, αλλά έχει εκ των πραγμάτων πολιτικό χαρακτήρα προσβολής των ευρωπαϊκών θεσμών, γεγονός για το οποίο έχει τοποθετηθεί και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Για την υπόθεση οφείλουν να επιληφθούν και οι ελληνικές αρχές με άμεσες ενέργειες προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Όπως αναφέρει το tvxs.gr, του οποίου ιδρυτής είναι ο Στέλιος Κουλογλου είναι η τρίτη φορά που οι ΗΠΑ αρνούνται να χορηγήσουν βίζα στον Στέλιο Κούλογλου, παρά την ιδιότητα του ευρωβουλευτή ως μέλους επίσημης αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον ΟΗΕ και την Ουάσιγκτον.Πολιτική