Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με απολύσεις, αποχωρήσεις και… life style άρχισε ο «κύκλος Κασσελάκη»

Στην κανονικότητα του «κύκλου Κασσελάκη», μετά το διακηρυγμένο τέλος της «εποχής Τσίπρα», εισέρχεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στον απόηχο του 4ου Συνεδρίου του, με την ηγετική ομάδα να προετοιμάζει τις τελευταίες ημέρες σαρωτικές αλλαγές, αλλά και απολύσεις.

Πριν, ωστόσο, τον «ανασχηματισμό» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προηγήθηκε η απόλυση χθες του Γενικού Διευθυντή του κόμματος, Θύμιου Γεωργόπουλου, στον οποίο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας τους. Ο κ. Γεωργόπουλος είχε αντικαταστήσει τον αείμνηστο Μίμη Δαρειώτη αμέσως μετά το θάνατό του, ενώ η απασχόλησή του στην Κουμουνδούρου είχε εγκριθεί από αμφότερες την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία, αλλά και από τον απερχόμενο Πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα. Λίγο πριν στεγνώσει το μελάνι, ωστόσο, της Πολιτικής Απόφασης του Συνεδρίου, ο κ. Κασσελάκης δρομολόγησε σε άμεσο χρόνο την απομάκρυνση του κ. Γεωργόπουλου και μάλιστα εντός της χθεσινής ημέρας, προκειμένου να διευθετήσει οριακά τις άμεσες εκκρεμότητές του.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czhqyv3xqp81)

Θέμα ημερών, την ίδια ώρα, αποτελεί η απομάκρυνση από την Κουμουνδούρου και του Αναπληρωτή Γραμματέα του κόμματος, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει αναίμακτα, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας εικόνας του κόμματος. Στον αντίποδα, την παραμονή της στη θέση της Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φέρεται να έχει αποφασίσει η Ράνια Σβίγκου, στέλνοντας μήνυμα συνέχειας μεταξύ της «εποχής Τσίπρα» και του «κύκλου Κασσελάκη», δηλαδή της νέας περιόδου για την ηγετική ομάδα, μολονότι η κυρία Σβίγκου αποτέλεσε επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, η παραίτηση του Γιώργου Βασιλειάδη δεν απαιτεί, -σε περίπτωση που εκείνος αντικατασταθεί- τη σύγκληση Κεντρικής Επιτροπής, ενώ στο ενδεχόμενο που τη θέση του καλύψει ένας «Υπεύθυνος Οργανωτικού Γραφείου», τότε ο διορισμός του θα πρέπει να εγκριθεί μόνο από την Πολιτική Γραμματεία.

Στην μεγάλη εικόνα, δεν αποκλείεται να δημοσιοποιηθεί – ακόμη και εντός της ημέρας- η σύνθεση του νέου Εκτελεστικού Γραφείου, το οποίο δεν αποκλείεται να έχει πιο διευρυμένη σύνθεση (ακόμη και με τη συμμετοχή μελών της Πολιτικής Γραμματείας), ώστε να σηκώσει το βάρος της χάραξης πολιτικής σε καθημερινή βάση.

Έκπληξη αναμένεται να σημειωθεί στη θέση του/της Εκπροσώπου Τύπου, καθώς η Δώρα Αυγέρη θα είναι υποψήφια για τις Ευρωεκλογές, οπότε και αποχωρεί, δίνοντας τη σκυτάλη πιθανά σε δημοσιογράφο «από την αγορά». Ήδη, έχουν σημειωθεί οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις, αλλά υπάρχει απόσταση ακόμη μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Την παραπάνω, αλλά και πολλές αποφάσεις ακόμη εκτιμάται ότι έχει να λάβει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αν και θα βρίσκεται εκτός Αθηνών, καθώς ο κ. Κασσελάκης θα απουσιάσει με το σύζυγό του, Τάιλερ, στην Πελοπόννησο. Σημειωτέον ότι ο κ. Μακμπέθ μιλώντας στο Star χθες γνωστοποίησε ότι «το σκεφτόμαστε αυτό το σενάριο και θα το κάνουμε αυτό το καλοκαίρι» για το ενδεχόμενο πολιτικού γάμου του στην Ελλάδα με τον Στέφανο Κασσελάκη. Επιπρόσθετα, ο κ. Μακμπέθ περιέγραψε πως «ψάχνουμε σπίτι, θέλουμε να μείνουμε για πολλά χρόνια στην Ελλάδα», με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον μιας δεκαετίας, κρίνοντας ταυτόχρονα ως αισιόδοξη την πορεία που ανοίγεται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το πέρας του μνημονίου.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czhrxrwy63wx)

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική