Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος «πόλεμος» για το «κρατίδιο» τα Κατεχόμενα του Κασσελάκη

Νέο – και συνάμα επικίνδυνο – πεδίο σύγκρουσης έχει δημιουργηθεί από το βράδυ της Πέμπτης στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωση Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα τα οποία χαρακτήρισε «κρατίδιο» και «βόρεια Κύπρο» με τον ίδιο να προσπαθεί να δικαιολογηθεί επικαλούμενος κούραση και ελλειπή γνώση ελληνικών και την πλευρά Αχτσιόγλου να βρίσκει την ευκαιρία να του καταλογίσει άγνοια που μπορεί να αποδειχθεί, όπως λένε, προβληματική.

Δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά τη δήλωση που προκάλεσε σάλο του Στέφανου Κασσελάκη, αρχικά υπήρξε σχόλιο της Έφης Αχτσιόγλου, ενώ τις ώρες που έχουν ακολουθήσει μέχρι τις 10 το πρωί είχαν γίνει δηλώσεις – άλλες υπερασπιστικές και άλλες καταγγελτικές – από προβεβλημένα στελέχη και των δύο «στρατοπέδων» στον ΣΥΡΙΖΑ: Από την πλευρά Κασσελάκη τοποθετήθηκαν ήδη Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης και Δώρα Αυγέρη ενώ από την πλευρά Αχτσιόγλου τα «βέλη» ήρθαν από τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Νίκο Βούτση.

Η μια πλευρά, του Στέφανου Κασσελάκη, προσπαθεί να πείσει ότι ήταν μόνο «μια λέξη που διέφυγε» και μια «δήλωση στο πόδι», ενώ η πλευρά Αχτσιόγλου λέει για τον συνυποψήφιό της ότι «γνωρίζει πολύ λίγο τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» και τον «καρφώνει» για την κούραση ότι «υπάρχουν στελέχη που τρέχουν σε προεκλογικούς ρυθμούς τον τελευταίο 1,5 χρόνο».

«Θέλω δύο μήνες εξάσκηση στα ελληνικά»

«Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συνφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης» είπε με ανάρτησή του στις 4:19 τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ό,τι κάνω το κάνω για το καλό του τόπου από την καρδιά μου. Όταν κάνω κάποιο λάθος το παραδέχομαι. Το διόρθωσα επί τόπου» πρόσθεσε σε δηλώσεις του λίγη ώρα αργότερα.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvp6z0j333ft)

«Σοβαρότατο σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια»

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής», απάντησε λίγη ώρα μετα τη δήλωση Κασσελάκη η Έφη Αχτσιόγλου

«Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας» πρόσθεσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Πλήρη κάλυψη στον Στέφανο Κασσελάκη για το ολίσθημα που έκανε όταν αποκάλεσε τα Κατεχόμενα ως «βόρειο κρατίδιο» και «βόρεια Κύπρο» παρείχε το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Παππάς.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική