Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Reality για υποψήφιους αρχηγούς και… όλοι εναντίον όλων

Τρεις ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ που θα αναδείξουν ή τον Στέφανο Κασσελάκη ή την Έφη Αχτσιόγλου ως διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διάθεση να πέσουν οι τόνοι ώστε να αποφευχθεί μια σκληρή επόμενη ημέρα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά αντίθετα συνεχώς τα πνεύματα οξύνονται με «επιθέσεις» και «αντεπιθέσεις» και από τα δύο στρατόπεδα.

Οι «γραμμές» που εκφράζονται και με δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών και με άρθογραφία σε εφημερίδες και με αναρτήσεις στα social media φαίνεται να είναι δύο:

– από τη μια η πλευρά Κασσελάκη εμφανίζει τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως το άφθαρτο, καινούργιο πρόσωπο που δεν έχει καμία σύνδεση με το παλαιό κόμμα και τις συνεχόμενες εκλογικές ήττες, το οποίο εκπροσωπεί κατά τους ίδιους η Έφη Αχτσιόγλου και όσοι την στηρίζουν, ενώ δεν παραλείπουν να τονίζουν ότι ήταν ο μοναδικός από τους υποψηφίους προέδρους του κόμματος που στη ρητορική του χρησιμοποίησε τη φράση «θα κερδίσω τον Μητσοτάκη»

– από την άλλη η πλευρά Αχτσιόγλου εμφανίζεται σαν να ζητά πιστοποιητικό… αριστερών φρονημάτων κυρίως από τον Στέφανο Κασσελάκη (βλ. άρθρα στην ΕΦ.ΣΥΝ για τον «θείο» από το Σικάγο ή τις δηλώσεις Φίλη ότι «αν βγει ο Κασσελάκης απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ απ’ την Αριστερά») καταλογίζοντας του έλλειψη προγραμματικών θέσεων ενώ δεν λείπουν και κατηγορίες ακόμα και για «υποτιμητικό τρόπο» από μέρους του υποψηφίου προέδρου απέναντι στην πρώην υπουργό Εργασίας.

Το ενδιαφέρον στον, όπως φαίνεται, εσωκομματικό πόλεμο «όλοι εναντίον όλων», είναι ότι τις περισσότερες φορές το επίδικο δεν είναι οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κοινωνία αλλά αναρτήσεις στα social media, φήμες, υπονοούμενα έως κατηγορίες περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα όπου ναι μεν κανείς δεν ονοματίζει κανέναν αλλά όλοι αφήνουν ένα υπονοούμενο.

Την ίδια ώρα Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου δεν εμφανίζονται διατεθειμένου να βάλουν τα μαχαίρι στις θήκες τους με τον πρώτο να κάνει μεν ένα μικρό βήμα προς τα πίσω τα ξημερώματα της Πέμπτης λέγοντας ότι στηρίζει και πιστεύει την συνυποψήφιά του ως προς το «SMS στον Τσίπρα» χωρίς, όμως, να καταδικάζει ρητά και κατηγορηματικά ρητορικές όπως αυτές από τον Παύλο Πολάκη, ενώ και η δεύτερη έριξε «λάδι στη φωτιά» κατηγορώντας τον αντίπαλό της ότι στην απάντησή του για το debate της απευθύνθηκε ως «Έφη» με το «υποτιμητικό αυτό “στυλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα».

Νίκος Φίλης

«Αν βγει ο Κασσελάκης -που θα είναι επιλογή αυτών που θα ψηφίσουν- είναι μια επιλογή που κατά τη γνώμη μας, δυσχεραίνει τον στόχο να φύγει η Δεξιά και απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από το χώρο της Αριστεράς», είπε δηκτικά μιλώντας το πρωί της Πέμτης στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας ότι «ο Μητσοτάκης δεν πέφτει από ναυτιλιακό broker της Αμερικής».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvoe811ue2xl)

Ο πρώην υπουργός Παιδείας ήταν ακόμα πιο σκληρός για τον Στέφανο Κασσελάκη στο KONTRA λέγοντας: «Ξέρετε που ήταν ο Κασσελάκης όταν ο Πολάκης και ο Ξανθός έδιναν την μάχη για τους ανασφάλιστους; Στη Νέα Δημοκρατία. Ψήφιζε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη από το 2012 έως το 2015, που ήταν κυβέρνηση ο Μητσοτάκης και προσυπέγραφε συνεπώς τις μνημονιακές πολιτικές αυτές. Το έχει γράψει ο ίδιος και μετά υποστήριζε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για να γίνει αρχηγός της ΝΔ. Πως μπορεί να επικαλείται με αξιοπιστία στον απλό πολίτη και να του λέει ότι εγώ ήμουν ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ΝΔ».


Φίλης: Ο Κασσελάκης από το 2012 έως το 2015 ψήφισε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική