Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε δύο γραμμές για την ανάρτηση Ακρίτα – Αποστάσεις από Φάμελλο και Γιαννούλη, υποστήριξη από τη Δούρου

Διαφορετικές οπτικές απέναντι στην ανάρτηση της Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Έλενας Ακρίτα, η οποία προκάλεσε την αντίδραση της συζύγου του Πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη, εκφράζουν τις τελευταίες ώρες κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το αρχικό μούδιασμα στο εσωτερικό του κόμματος από τη θυελλώδη αντιπαράθεση που προκλήθηκε.

Φάμελλος: «Κίνδυνος» για το πραγματικό ερώτημα

Συγκεκριμένα, αποστάσεις κράτησε πρώτος δημόσια ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Στο Κέντρο» του ΕΡΤNews, είπε πως «έχω την αίσθηση ότι αυτή η συζήτηση κινδυνεύει να τροποποιήσει το πραγματικό ερώτημα που είναι το κατηγορητήριο του κυρίου Καραμανλή».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d09waxb2ucch)

Στην συνέχεια, όταν ο κ. Φάμελλος ρωτήθηκε εάν απηχεί την επίσημη κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, η επίθεση της Έλενας Ακρίτα στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη απάντησε ότι «νομίζω ότι ο Στέφανος Κασελάκης χθες (σ. προχθές) το βράδυ, αλλά και εγώ σήμερα έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι επειδή η συζήτηση η οποία αναπτύσσεται -και δεν αναφέρομαι στην αρχική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα- όλα αυτά που διημείφθησαν γιατί υπήρχαν άλλες προκλητικές αναρτήσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση επειδή επακολούθησε και η αναγγελία της αγωγής – μήνυσης αλλά και η δήλωση του πρωθυπουργού και όλο αυτό έχει γίνει μια ιστορία πλέον ενιαία, έχω την αίσθηση ότι αυτή η συζήτηση κινδυνεύει να τροποποιήσει το πραγματικό ερώτημα που είναι το κατηγορητήριο του κυρίου Καραμανλή».

«Είναι προφανές» ότι θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα της κ. Ακρίτα για άρση της ασυλίας της μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη της κας Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, πρόσθεσε, λέγοντας ότι «το ζήτησε η ίδια η κ. Ακρίτα και ο κ. Κασσελάκης χθες (προχθές) ήταν απολύτως ακριβής. Είπε ότι επικροτεί την πρωτοβουλία του κυρίου πρωθυπουργού να λειτουργήσει δίπλα στη σύζυγό του ενώπιον του ελληνικού δικαστηρίου και τον καλεί ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων να βρεθούν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες που ψάχνουν το δίκαιο τους για τα Τέμπη», συνέχισε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένας σοβαρός κίνδυνος να χάσουμε τη συζήτηση για το κατηγορητήριο, έτσι όπως γίνεται αυτή η εκμετάλλευση». «εγώ δεν θέλω να τροποποιηθεί η συζήτηση για τα Τέμπη. Και το λέω με πολιτική σοβαρότητα», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Αποστάσεις και από Γιαννούλη

«Έχω την προσωπική μου άποψη, στην ατζέντα αυτές οι δημόσιες διατυπώσεις, που αποκτούν προσωπικό χαρακτήρα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο στην πολιτική όταν έχεις, δυστυχώς και το λέω με πόνο, το πολιτικό πλεονέκτημα να παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα, έμπλεα ψεμάτων για πολύ σημαντικά ζητήματα» ανέφερε χθες από πλευράς του και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στο Action24 και στην εκπομπή «Η επόμενη ημέρα».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d09v9dklb9lt)

Υπέρ Ακρίτα η Δούρου

Με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παρακολουθεί σε μεγάλο μέρος της με προβληματισμό το δημόσιο διάλογο που έχει πυροδοτηθεί από τις αναρτήσεις, θέση υπέρ της Έλενας Ακρίτα έλαβε χθες ανοιχτά η Βουλευτής του κόμματος, Ρένα Δούρου.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική