Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ σε Πολάκη: Αν διαφωνείς με τα ψηφοδέλτια έχεις δικαιώμα να μην είσαι υποψήφιος

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην οργισμένη ανάρτηση Πολάκη με την οποία εξέφρασε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήψιος στα Χανιά αν στο ψηφοδέλτιο δεν συμπεριληφθεί το όνομά του «φίλου» του, Μανώλη Χαιρετάκη.

Σε διαρροή της η Κουμουνδούρου αρχικά αναφέρει ότι «οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος».

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ «καρφώνει» τον Πολάκη αναφέροντας ότι «η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

«Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά» καταλήγει στη διαρροή της για τον Παύλο Πολάκη η Κουμουνδούρου.

Τι προηγήθηκε

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook με αφορμή την ανακοίνωση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε 59 εκλογικές περιφέρειες, ανάμεσά τους και τα Χανιά.

«Προφανώς από «λάθος» ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανια. Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγω φίλους και συντρόφους δεν πουλάω ,επειδή καποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!» έγραψε στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης.


polakis_xairetakis

Σημειώνεται πως στα Χανιά έχει μείνει κενή μια θέση υποψηφίου, από τις έξι συνολικά. Κατά πληροφορίες, ο Χαιρετάκης είναι ένα από τα ονόματα που κρατήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση για να επανεξεταστούν κατόπιν διαφόρων ενστάσεων από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων των Μιχάλη Καλογήρου, Ράνιας Σβίγκου, Γιώργου Βασιλειάδη, Χρήστου Σπίρτζη, Νίκου Φίλη και Πάνου Ρήγα, καθώς ενστάσεις για την υποψηφιότητά του φέρεται να έχει εκφράσει η πλευρά του Γιώργου Σταθακη, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.